Otvaranje kongresnog i poslovnog dela Sava Centra 14. novembra

Kongresni i poslovni deo Sava Centra nalazi se u završnoj fazi rekonstrukcije i 14. novembra biće spreman da primi prve posetioce.

PCPress.rs Image

Istog dana u najvećem i najpoznatijem kongresnom centru jugoistočne Evrope počeće i prvi događaj, Evropska konferencija nutricionista sa više od 1.500 učesnika.

Kongresni i poslovni deo Sava Centra otvara se tačno tri godine nakon što je kompanija Delta Real Estate na javnom konkursu postala vlasnik ovog objekta. Temeljna obnova počela je u decembru 2021. a ukupna investicija biće vredna više od 118 miliona evra.

Deo Sava Centra koji će od novembra ugostiti domaće i strane goste obuhvata  65.000 m2, odnosno više od dve trećine ukupne površine ovog objekta. Kongresni deo čini 46 sala (umesto dosadašnjih 16), među kojima je i čuvena Glavna kongresna dvorana, mesto nekih od najznačajnijih skupova u istoriji Beograda, Srbije i bivše Jugoslavije. Posebna atrakcija Sava Centra biće imersiv (immersive) sala, jedinstvena na ovim prostorima.

Renoviran je i obnovljen i poslovni prostor A klase i šoping zona sa restoranom i lokalima različitih brendova i usluga.

PCPress.rs Image

Obnova Sava Centra realizuje se u dve faze, na isti način kao što je ovaj objekat i građen. Rekonstrukcija čuvene Plave dvorane biće nastavljena po planu do polovine 2024. godine i njen kapacitet biće povećan sa 3.672 na 4.000 posetilaca.

Pročitajte i:  Poslovna strategija koja je uvek u trendu – širenje prodajne mreže

Investitor Delta Real Estate u potpunosti je ispunio obavezu da zadrži namenu ovog objekta. Očuvani su arhitektura i elementi enterijera koji su stavljeni pod zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda. Osim što je sačuvan prepoznatljivi spoljašnji izgled, zamisao arhitekta Stojana Maksimovića, ostali su isti i brojni elementi unutrašnjosti po kojima je Sava Centra poznat Beograđanima i gostima glavnog grada. Zidove i dalje krasi čuvena mapa sveta, betonski elementi, dugački holovi i forma prostora sa galerijama. Sačuvana su i umetnička dela koja su godinama krasila enterijer ovog objekta.

Posle potpune rekonstrukcije kongresni i poslovni deo Sava Centra ponovo je moderan objekat, energetski efikasan, sagrađen uz najviše ekološke standarde uključujući i BREEAM sertifikat, jedan od vodećih sertifikata za procenu uticaja objekata na životnu sredinu.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

1 thoughts on “Otvaranje kongresnog i poslovnog dela Sava Centra 14. novembra

  • 13. 11. 2023. at 11:30
    Permalink

    U koliko sati je otvaranje?

Comments are closed.