BIZIT plus

Ovaj novi AI alat može da animira crteže vaše dece

Tokom poslednjih nekoliko meseci, videli smo ogroman porast sadržaja veštačke inteligencije. Imamo ChatGPT, Lensa AI aplikaciju, a AI preuzima Google i Microsoft-ove alate za pretragu.

PCPress.rs Image

Veštačka inteligencija (AI) se pojavljuje svuda

Sada, Meta želi da uskoči u igru i ima nekoliko novih stvari u radu. Meta tim za fundamentalno istraživanje veštačke inteligencije (FAIR – Fundamental AI Research) radi na ovom zabavnom alatu od 2021. Korisnici mogu da otpreme crteže ili biraju iz asortimana demonstracionih likova, a zatim ih AI oživi. Oni koji otpreme svoje ilustracije mogu pristati da ih Meta koristi za obuku modela. Deca (ili roditelji) mogu da otpreme crteže i da dozvole veštačkoj inteligenciji da ih pretvori u zabavan animirani klip. Za sada postoji samo nekoliko opcija, a vi ćete moći da birate između četiri unapred podešene animacije, uključujući ples, funny, skakanje ili hodanje.

Ipak, mogućnost da sliku vašeg deteta pretvorite u video je prilično zgodna stvar i nešto bi mnogi roditelji voleli da probaju. Meta je rekla da je u prvih nekoliko meseci od otvaranja projekta dobio preko 1,6 miliona slika. Sada, AI model ima ogromnu bazu podataka iz koje se može izvući.

Pročitajte i:  OurCrowd AI fond iz Izraela ubrzava razvoj startup kompanija u Nvidia programu

Ono što ovaj AI projekat čini još uzbudljivijim je njegova priroda otvorenog koda. Drugi programeri će moći da ga koriste, a da ne pominjemo da ga nadograđuju zvukovima, preklopima teksta i drugim dodacima, kako bi stvorili bogata i uzbudljiva iskustva za korisnike, decu i još mnogo drugih.

Izvor: Reviewgeek

Facebook komentari: