BIZIT plus

Twitter u saradnji sa kompanijom eToro

Proširenje hashtaga $Cashtags sa detaljnim finansijskim podacima.

PCPress.rs Image

498 miliona tvitova bili su vezani za finansije i poslovanje

Twitter se udružuje sa eToro, društvenom trgovinskom mrežom. Twitter želi da proširi dostupne finansijske informacije i olakša korisnicima kupovinu akcija i kriptovaluta. Prema izveštajima, postojeći hashtag $Cashtag, koji je ranije omogućavao korisnicima koji su skloni finansijama da kliknu na neku vrstu finansijskih hashtagova kako bi videli više podataka o određenim akcijama, biće proširen. On će sada prikazivati više podataka u realnom vremenu. Podatke će i dalje pružati kompanija TradingView, koja prati tržišta i postojeći je partnet kompanije eToro.

Takođe, ažurirana pretraga donosi dugme eToro ispod grafikona koji prikazuju trenutne cene na tržištu. Korisnici zatim mogu da dobiju više informacija i potencijalno investiraju. Svako može da pogleda statistiku a eToro će podstaći posetioce da otvore svoj nalog.

Twitter otvoreno pokušava da diverzifikuje svoju ponudu, uz „dodatne uvide u tržište i veći pristup investicionim mogućnostima“, rekao je Chris Riedy, potpredsednik globalne prodaje i marketinga u Twitter-u. Prema izveštajima Twitter-a, u prvom kvartalu 2023. godine zabeleženo je 498 miliona tvitova koji su se bavili finansijama ili poslovanjem.

Pročitajte i:  X planira „štab“ za moderiranje sadržaja u Ostinu 

Otkako je Elon Musk preuzeo funkciju generalnog direktora, 80 odsto radne snage kompanije je otpušteno u pokušaju da se smanje troškovi. Ubrzo je lansiran ažurirani model pretplate. Taj model je obećavao plave oznake, manje oglasa i povećanu vidljivost tvitova za 8 dolara mesečno. Sve ove promene dolaze nakon što je preko 500 oglašivača navodno pauziralo reklamiranje na Twitter-u.

Iako eToro nije direktno integrisan u platformu društvenih medija, saradanja bi mogla da potencijalno donese finansijsku korist za Twitter u vidu bonusa za određene preporuke.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: