PC Press Studio

Ovo prilagođavanje operativnog sistema Windows 11 vas vraća na Windows 2000

Korisnik Reddita u/ExoGeniVI pronašao je način da transformiše Windows 11 u Windows 2000, zajedno sa starim igrama, aplikacijama i Clippy-jem.

PCPress.rs Image

Da li čeznete za danima sivih operativnih sistema?

I uz malo rada, možete da uradite nešto slično svom desktopu. Ovo nije hak ili virtuelna mašina – u/ExoGeniVI koristi StarDock WindowBlinds za prilagođavanje tema u Windows-u 11. Osnovni Windows operativni sistem nije baš pogodan za prilagođavanje, tako da je potrebna alatka treće strane kao što je StarDock za ovakav projekat.

Prozad94 je prvobitno postavio Windows 2000 skin koji se koristi u ovom projektu na WinClassic forumima. Uz to, u/ExoGeniVI nije samo instalirao skin – mnoge stvari, uključujući File Explorer, ikone aplikacija i softver, ručno je sastavio u/ExoGeniVI.

Naravno, jedan od najzanimljivijih delova ovog projekta je stari softver. Aplikacije kao što je Internet Explorer v5.5 i dalje rade u operativnom sistemu Windows 11 zahvaljujući Microsoftovoj opsesiji kompatibilnošću. Microsoft Word 2000 takođe radi, zajedno sa Clippy-jem (iako sa narušenim efektom transparentnosti).

Pročitajte i:  Microsoft radi na sopstvenom DLSS-u  

Možete postići pojednostavljenu verziju u/ExoGeniVI retro radne površine koristeći StarDock WindowsBlinds i prozad94 Windows 2000 skin. Uz to, autentičnije iskustvo u operativnom sistemu Windows 2000 zahteva mnogo rada — moraćete da se igrate sa nekim elementima u StarDock-u i Windows-u (ne predlažemo da to radite na primarnom desktopu, jer biste mogli da pokvarite nešto). Takođe treba da kažemo da StarDock WindowBlinds ima Windows XP temu ugrađenu u editor.

Izvor: Reviewgeek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: