Pametne patike

Ako nosite stare dobre klasične patike, Samsung smatra da je njihovo vreme prošlo i da  treba da pređete na nove – pametne patike, koje će predstaviti na kongresu MWC

iofit-samsung-smartshoes-2016-02-15-01

Pokušaja da se patike “opamete” već je bilo, u vidu ugrađenih trekera koji broje korake, mere vreme, pređeni put i računaju brzinu i slične parametre. Ali ovog puta to nije slučaj: patike novog brenda IoFIT razvija Samsung-ova startap firma Salted Venture, i one će biti opremljene brojnim senzorima pritiska, koji će zajedničkim snagama moći da utvrde kakav je vaš položaj tela, ravnoteža, kako vam je raspoređena težina i još mnogo toga. A ti podaci, kada stignu do odgovarajuće aplikacije, mogu da vam pomognu da postignete bolje rezultate u raznim sportovima, bilo da je u pitanju obično trčanje, dizanje tegova ili golf. Jacob Cho, CEO firme Salted Venture, naglašava da se iz stopala može dobiti ogroman broj vrednih podataka koje do sada nismo koristili.

Ako pri tome napravite video-snimak vaših aktivnosti, možete i da detaljno analizirate prikupljne podatke i da potom izgradite novu strategiju – ili da omogućite treneru da te podatke prati u realnom vremenu i koriguje vas na licu mesta.

Pročitajte i:  Samsung predstavio novi Galaxy Tab A8: Više ekrana, više snage i više performansi

Verovatno vas zanima koliko će pametne patike da koštaju i kada će biti dotupne? Samsung i Salted Venture do sada nisu rekli ni reč o tome: strpite se još malo, MWC uskoro počinje. A budući da će po svoj prilici imati konkurenciju, jer je i Xiaomi objavio da radi na sličnom konceptu, ne bi trebalo da budu preskupe.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,