Panasonic: 50″ plazma ekran sa 3D prikazom

panasonic_3d_plasma-560x420Kompanija Panasonic, lider u razvoju HDTV tehnologije, razvila je plazma televizor od 50 inča sa Full HD 3D tehnologijom i njemu kompatibilne aktivne naočare koje omogućavaju gledanje 3D slika bioskopskog kvaliteta u dnevnoj sobi. Kompanija Panasonic uložila je ogromne napore u razvoj ove tehnologije kako bi televizori sa Full HD 3D tehnologijom bili dostupni potrošačima već 2010. godine.

Najnoviji tip plazma televizora i naočara evoluirali su iz prvog Full HD 3D plazma sistema kućnog bioskopa koji je kompanija Panasonic prikazala 2008, a koji se sastoji od plazma televizora od 103 inča i Blu-ray disc plejera. Očekuje se da će plazma televizor sa ekranom dijagonale 50 inča postati najpopularnija veličina kućnih bioskopa.

Ekran sa dijagonalom od 50 inča koji je proizvela kompanija Panasonic koristi novorazvijenu 3D tehnologiju velike brzine koja omogućava odlično osvetljenje. Panel takođe sadrži u sebi tehnologiju redukcije duplirane slike koja se javlja sa istovremenim prikazom na levoj i desnoj strani ekrana. Panel plazma kompanije Panasonic sa poboljšanim performansama omogućava izvrstan video odgovor pokretnim 3D slikama visoke rezolucije. Uz korišćenje posebnih aktivnih naočara koje su sinhronizovane sa kućnim bioskopom plazma HD televizorom, gledalac je u stanju da iskusi 3D slike u pravom bioskopskom ambijentu. To upravo i oslikava koncept 3D proizvoda kompanije Panasonic – Omogućiti bioskopski doživljaj u dnevnim sobama.

Pročitajte i:  Plazma prerada vode i nejestive biomase

Kompanija Panasonic je dugo radila na razvoju originalne HD 3D tehnologije kako bi stvorila sinergiju između panel plazme, koja se izdvaja rezolucijom pokretnih slika i reprodukcijom boja, i Blu-ray disk plejera, koji su sposobni da verno prikažu visoko kvalitetne 3D filmove holivudske produkcije. Kompanija Panasonic nastavlja da razvija 3D proizvode koji će omogućiti korisnicima da uživaju u impresivnom 3D svetu u svojim dnevnim sobama, sa ciljem da ovi proizvodi budu promovisani na tržištima Japana, Evrope i Amerike u 2010.godini.

Plazma je trenutno najbolja televizijska tehnologija koja je u stanju da priušti iskustvo Full HD 3D tehnologije zahvaljujući svojoj sposobnosti osvežavanja slike bez gubitka kvaliteta. Performanse Panasonic plazma televizora čije osvetljenje omogućuje izvrstan video odgovor, izrađene su do savršenstva kroz razvoj 3D sistema koji prikazuje i levu i desnu sliku zajedno kao sliku Full HD bez degradacije rezolucije. Gledaoci nose aktivne naočare koje su sinhronizovane sa TV uređajem tako da desno oko vidi desnu sliku a levo levu sliku. Ovakvim načinom bivaju postignute jasne slike sa jakim kontrastima i preciznom reprodukcijom boja. Nova tehnologija može biti primenjena i u cilju poboljšanja kvaliteta 2D slika.

Pročitajte i:  Plazma prerada vode i nejestive biomase

U stvaranju 3D slika, kompanija Panasonic koristi metod Full HDx2 frame koji prikazuje slike u visokoj rezoluciji – 1920×1080 piksela. Ovakav sistem sekvencijalnog metoda ima široku primenu u prikazivanju holivudskih filmova u bioskopima. Novi panel omogućuje potpuno kućne zabave sa bioskopskim kvalitetom 3D slike. Uz korišćenje posebnih aktivnih naočara koje su sinhronizovane sa plazma HD televizorom, gledalac je u stanju da iskusi 3D slike na TV-u. Naočare su dizajnizarane na način da odgovaraju velikom broju korisnika – od dece do najstarijih.

Izvor: Mmd

Facebook komentari: