Panasonic: Holivud u vašem domu

Svi 4K televizori kompanije Panasonic za 2018. godinu dolaze sa podrškom za HDR10+ tehnologiju i – bez obzira da li je reč o OLED ili LED modelima – nude elegantan dizajn, uz korišćenje vrhunskih staklenih materijala.

PCPress.rs Image

Panasonic-ovu liniju 4K OLED i LED TV-a za 2018. godinu karakterišu poboljšane performanse i fantastičan dizajn. Ekstra-tanki, sa staklenim oblogama i prekrasni iz svakog ugla, Panasonic-ovi novi flagship LED modeli FX870 i FX740 poseduju sjajni Art & Interior okvir, te se nastavljaju na dizajn dva nedavno predstavljena OLED modela, FZ950 i FZ800. Ponudu zaokružuju dve dodatne serije – FX600 i FX700, koje čine tanki i elegantni modeli, izrađeni od vrhunskih materijala.

Panasonic je time zaokružio svoj portfelj televizora za sve klase kupaca – od onih koji žele vrhunsku 4K sliku po prihvatljivoj ceni, pa do onih koji su za najbolje audio i video iskustvo spremni da investiraju u napredne LED modele ili čak neki od vrhunskih OLED televizora.

Kvalitet slike podignut je na viši nivo zahvaljujući 4K HDR panelima, snažnijoj obradi slike i unapređenom pozadinskom zatamnjenju. Svi LED ekrani za 2018. godinu podržavaju HDR (High Dynamic Range) za detaljniji prikaz slike, sa još više nijansi. Takođe, svi modeli imaju i Multi-HDR podršku, uključujući HDR10, HLG i novu HDR10+ tehnologiju dinamičkih metapodataka.

Veći, svetliji i brži modeli

Ponuda 4K LED TV-a obuhvata četiri klase, a predvodnik je 75-inčni model FX780. Ostali modeli, čiji ekrani ne prelaze 65 inča, jesu moćni FX740, uređaj iz srednje klase FX700, te izuzetno povoljan i popularan 4K model FX600.

Panasonic-ovi LED TV-i daju vrhunsku 4K sliku, zahvaljujući poboljšanom kontrastu i najširoj skali boja koju je moguće pronaći na LED ekranima. Na svim modelima poboljšan je i kvalitet 4K HDR-a, zahvaljujući naprednim načinima obrade slike. Kod navedenih modela to se odnosi na Digitally Enhanced Local Dimming tehnologiju, koja kombinacijom kontrolisanog pozadinskog osvetljenja i obrade signala detaljno podešava osvetljaj stotinu različitih delova ekrana. Maksimalan nivo osvetljenja je na svim modelima podignut za 20%, što kao konačan rezultat daje najbolji prikaz kontrasta koji možete doživeti na LED televizorima. Osim toga, procesor, čija skala boja pokriva tzv. Wide Colour Spectrum, zaslužan je za neverovatnu reprodukciju boja. Panasonic-ovi LED televizori tako mogu da reprodukuju i najmanje razlike u tamnim delovima kadra, što prikazu daje dodatnu dubinu i pojačava njegov trodimenzionalni karakter.

Pročitajte i:  BEYOND GLORY: Uživajte u fudbalu na drugačiji način

Rafinisan i fleksibilan dizajn

Inspirisan sjajnim izgledom OLED TV-a, Panasonic je sa ovim modelima dodatno pomerio granice LED dizajna. Modeli su dizajnirani u skladu sa Panasonic-ovom Art & Interior estetikom, koja ne žrtvuje ni formu, ni funkciju. Modele FX740 i FX780, jedinstvenog dizajna i obložene staklom upečatljivog izgleda, ugodno je gledati iz svakog ugla zbog tzv. „dizajna u 360 stepeni“, koji uklanja sve vizuelne smetnje. Mali ograđeni prostor koji sakriva sve veze i kablove u vizuelnom je skladu sa ostalim delovima uređaja. Ovi sjajni modeli redefinišu koncept televizora izrađenih od vrhunskih materijala. Čak i model FX700, 20% tanji u odnosu na svog prethodnika, donosi značajna estetska unapređenja. Zavisno od veličine ekrana, modeli FX700 i FX600 oslanjaju se na Switch Design koncept, koji korisnicima nudi mogućnost širenja i skraćivanja stalka, u zavisnosti od površine na koju postavljaju svoj televizor.

PCPress.rs Image

HDR priča se nastavlja

Osim podrške za HDR10 i HLG, svi Panasonic-ovi 4K HDR LCD televizori dolaze i sa podrškom za HDR10+, novu tehnologiju dinamičkih metapodataka. Koristi se bez naknade za licencu, a zajedno su je razvili 20th Century Fox, Panasonic i Samsung. HDR10 je zastupljen na UHD blu-ray formatu i u 4K HDR sadržajima servisa za striming, dok je HLG HDR format prilagođen za standardno TV emitovanje.

Pročitajte i:  Novi napredni LG uređaji za moderan dom stigli su u Srbiju

Ispunjena očekivanja HDR igrača

Novi modeli zadovoljiće potrebe i najzahtevnijih igrača. Ovi modeli donose korisnicima 4K Game Mode, s najbržim Panasonic-ovim vremenom odziva do sada. Gejmerski režim rada oslanja se na neverovatno brzu obradu pri isporučivanju oštre i detaljne slike, čak i kod 4K i HDR igara prepunih pokreta, koje traže brz odziv.

PCPress.rs Image

FX780: Avangardni kvalitet slike i fantastičan dizajn

Sa maksimalnim nivoom osvetljaja, koji prevazilazi prošlogodišnje modele i FX740 seriju za približno 20%, flagship model FX780 je vrhunac 4K HDR-a na LED ekranima. TV poseduje isti HCX procesor koji se nalazi i na Panasonic-ovim OLED modelima za 2018. godinu. Tu je i 4K HDR Pro Cinema ekran, te Wide Colour Spectrum skala. Uređaj se oslanja i na Local Dimming Pro tehnologiju i nudi frekvenciju osvežavanja koja je dvostruko veća nego na modelu FX740. Balans bele boje takođe je poboljšan, što je rezultiralo preciznijom reprodukcijom boja, zahvaljujući u prvom redu sjajnom HCX procesoru. Kada je reč o bojama, nivoima prikaza crne i optimizovanju osvetljaja, ovaj procesor je plod višedecenijskog iskustva koje je Panasonic stekao u proizvodnji plazma televizora i profesionalne opreme za emitovanje, čiji je cilj bio prikazati korisnicima sadržaj upravo na onaj način na koji su to zamislili reditelji. Uz superbrzi ekran, model FX780 uklanja zamagljenje iz brzih scena, pa se utakmice i akcioni filmovi reprodukuju sa izvanredno čistom i glatkom slikom.

Model FX780 oblikovan je u skladu sa Panasonic-ovim Art & Interior konceptom dizajna. Sa tankim staklenim okvirom i metalnim postoljem, ovaj uređaj predstavlja dizajnerski vrhunac na polju LED TV dizajna.

FX740: Kombinacija fantastičnog dizajna i briljantne 4K HDR slike

Model srednjeg ranga FX740 odlikuje se istim Art & Interior 360° dizajnom, izvedenim u staklu, kao i FX780. Takođe, kao i flagship model, FX740 poseduje Wide Colour Spectrum skalu, Local Dimming tehnologiju i HDR10+ tehnologiju dinamičkih metapodataka, te je 20% svetliji od svog prethodnika. Njegov 4K HDR Cinema Display ekran poseduje HDR Brightness Enhancer funkciju, nove VUP (Virtual lookUp) tabele, te Digitally Enhanced Locall Dimming tehnologiju za bolju kontrolu pozadinskog osvetljenja. Proizvod svih ovih funkcija je neverovatno precizna reprodukcija HDR slike.

Pročitajte i:  Novi LG OLED i QNED televizori sa pojačanim AI procesorom menjaju pojam kućne zabave

PCPress.rs Image

FX600: Osnovni model sa odličnom 4K HDR slikom i sjajnim dizajnom

Model FX600 odlikuju inovativne karakteristike, kakve se ranije nisu mogle videti na najpovoljnijim uređajima. Pod tim podrazumevamo Adaptive Backlight Dimming Plus i VUP tabele, pomoću kojih je na modelu FX600 postignuta dodatna kontrola i bolje nijansirana reprodukcija boja. Većina televizora (zavisno od veličine) odlikuje se istim Switch Design konceptom kao i FX700 serija.

FZ950 i FZ800

Panasonic-ova ponuda OLED televizora za 2018. godinu sastoji se od četiri modela, smeštena u dve klase – serije FZ950 i FZ800. Svaka serija dostupna je sa 65- i 55-inčnim ekranom. Modeli poseduju nove OLED ekrane, kao i najnoviji HCX+, Panasonic-ov procesor za obradu slike podešen u Holivudu, te se mogu pohvaliti sjajnim tehničkim unapređenjima. Četiri nova modela bili su prvi OLED televizori u 2018. sa podrškom za HDR10+ tehnologiju dinamičkih metapodataka. Kako bi korisnicima bio isporučen i vrhunski audio-kvalitet, serija FZ950 poseduje Dynamic Blade zvučnik, koji su osmislili Technics-ovi inženjeri. Reč je o veoma tankom audio-sistemu, za koji je zaslužan renomirani Panasonic-ov hi-fi brend, a sistem korisnicima donosi rafinisano i snažno zvučno polje.

Modeli poseduju najnoviji i najsnažniji originalni Panasonic-ov HCX 4K video-procesor i HDR OLED ekrane najnovije generacije. Novi Panasonic-ovi modeli isporučuju najprecizniju i najupečatljiviju HDR sliku ikada, što ih čini savršenim odabirom za najzahtevnije kupce.

Korisna adresa: www.panasonic.eu

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,