TrendMicro

Panasonic osvojio tri TIPA nagrade za 2011. godinu

PCPress.rs ImagePanasonic je u tri kategorije osvojio TIPA nagrade za ovu godinu, širom sveta priznate kao najprestižnije nagrade za fotografiju i obradu slika. Panasonic-ov foto-aparat LUMIX DMC-GH2 proglašen je za najbolji kompaktni profesionalni fotoaparat, DMC-FT3 osvojio je nagradu za najizdržljiviji kompaktni fotoaparat, dok je memorijska kartica Gold Pro SDHC UHS-I osvojila nagradu u kategoriji najboljeg medijum za čuvanje slika.

Asocijacija izdavača tehničkih foto-publikacija i magazina (TIPA) osnovana je 1991. godine i predstavlja nezavisno udruženje novinara koji se bave elektronskim uređajima široke potrošnje i predstavljaju četrnaest zemalja iz Evrope, Južne Afrike i Sjedinjenih Država. Svake godine urednici, članovi asocijacije TIPA, glasaju za najbolje foto-aparate i uređaje za digitalnu obradu slika koji su izbačeni na tržište u proteklih dvanaest meseci. Nagradama za 2011. godinu, urednici članovi asocijacije TIPA ponovo su odali priznanje proizvodima za obradu slika kompanije Panasonic, zbog njihove inovativnosti, korišćenja najsavremenije tehnologije, dizajna, vrednosti i lakoće korišćenja.

Loren Abadi, generalni direktor i predsednik upravnog odbora kompanije Panasonic Europe, prokomentarisao je: “Naši proizvodi za digitalnu obradu slika napravljeni su tako da vam omoguće da izrazite svoju kreativnost i da imate najbolji fotografski doživljaj, gde god da ste. Oduševljeni smo što je uvaženi žiri asocijacije TIPA ponovo odao priznanje našoj izvanrednoj paleti proizvoda za obradu slika. Posvećeni smo neprestanim inovacijama na ovom području jer želimo da i dalje budemo lideri na tržištu.”

PCPress.rs ImageLUMIX DMC-GH2
Panasonic-ov kompaktni model LUMIX GH2, deo palete digitalnih aparata LUMIX G mikro sistem, proglašen je za najbolji kompaktni profesionalni fotoaparat, u čemu je nasledio Panasonic-ov LUMIX G2 koji je prošle godine pobedio u istoj kategoriji.

Portparol žirija asocijacije TIPA (Technical Image Press Association) rekao je: „Panasonic LUMIX DMC-GH2 je pravi ’hibrid‘ jer objedinjuje fotoaparat i kameru, gde snimanje video-zapisa više nije samo dodatna funkcija. DMC-GH2 se, osim snimanjem fotografija visokog kvaliteta, odlikuje i mogućnošću snimanja glatkih, Full HD 1920×1080 50i video-zapisa visokog kvaliteta sa 50p ulazom, što je prvi takav slučaj na svetu kod foto-aparata u ovoj kategoriji.“

PCPress.rs ImageLUMIX DMC-FT3
Panasonic-ov LUMIX FT3 proglašen je za najizdržljiviji kompaktni foto-aparat i to zbog svog inovativnog dizajna i karakteristika koje ga čine idealnim za upotrebu na otvorenom. Model FT3 od 12,1 megapiksela otporan je na vodu do dubine od dvanaest metara, otporan je na padove do visine od deset metara i otporan je na temperaturu do minus deset stepeni Celzijusa.

“Ima integrisan GPS prijemnik što ga čini savršenim za fotografe koji žele da snimaju na otvorenom prostoru i da tokom snimanja beleže svoju tačnu poziciju”, rekao je portparol žirija asocijacije TIPA. “Ovaj foto-aparat ima kompas, visinomer i barometar da bi pokazao i beležio podatke o nadmorskoj visini, vazdušnom pritiskui orijentaciji. Barometar se u vodi ponaša kao merač dubine. Zahvaljujući tome što prepoznaje mesto na kojem se nalazi, unutrašnji časovnik foto-aparata automatski se podešava na lokalno vreme.”

Izvor: Panasonic

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,