Panasonic televizori – bioskop za dnevni boravak

Panasonic je za 2020. spremio tri nove serije OLED televizora i tri nove serije osnovnih 4K LCD televizora. Novi OLED televizori – serija HZ2000, HZ1500 i HZ1000 – podržavaju i Dolby Vision IQ i Filmmaker Mode s Panasonic-ovom originalnom funkcijom Intelligent Sensing radi proširivanja uživanja u HDR performansama slike holivudskog nivoa, kako u tamnim tako i u jarko osvetljenim sobama.

PCPress.rs Image

Pored toga, prepoznajući da nisu samo performanse slike te koje isporučuju savršen doživljaj „Holivud u vašem domu”, Panasonic je u OLED televizore obe serije, HZ2000 i HZ1500, ugradio inovativne zvučnike usmerene nagore koji su u stanju da isporuče Dolby Atmos radi najimerzivnijeg zvuka. Svi OLED modeli deliće isto fino podešavanje vodećeg holivudskog koloriste Stefan-a Sonnenfeld-a i planirani su da budu UHD Premium sertifikovani. Performanse pokreta su takođe poboljšane na OLED televizorima zahvaljujući naprednoj implementaciji ubacivanja crnog kadra.

Takođe bitno – svi novi Panasonic TV-i za 2020. dolaze sa zvaničnim Netflix sertifikatom i Netflix režimom rada koji vam omogućava da doživite 4K i Full HD sadržaje s popularnog striming servisa na najbolji mogući način.

Filmmaker Mode za sliku vernu originalu

Svi Panasonic OLED televizori za 2020. podržavaju i Filmmaker Mode sa funkcijom Intelligent Sensing i Dolby Vision IQ. Razvijen od udruženja UHD Alliance, Filmmaker Mode omogućava korisnicima da uživaju u kinematografskom video-zapisu onako kako su njegovi stvaraoci to nameravali, pomoću pritiska na samo jedno dugme na daljinskom upravljaču. Kada se aktivira, Filmmaker Mode optimizuje broj slika u sekundi, odnos stranica slike, boju i kontrast sadržaja dok istovremeno isključuje umanjenje šuma i izoštravanje. Režim podržavaju najeminentniji holivudski režiseri, uključujući imena kao što su Christopher Nolan, Martin Scorsese, Patty Jenkins, Ryan Coogler, Paul Thomas Anderson i mnogi drugi.

Pročitajte i:  Tečni kristali za robote koji menjaju oblik 

PCPress.rs Image

Osim toga, Panasonic jedinstveno gradi dalje na osnovu režima Filmmaker Mode tako što takođe koristi napredne eksterne senzore u televizoru kako bi inteligentno podesio sliku u skladu s nivoima ambijentalnog osvetljenja. Ova funkcija se zove Intelligent Sensing. Dok HDR sadržaj može da izgleda pretamno kada se gleda u dobro osvetljenoj sobi, Filmmaker Mode sa funkcijom Intelligent Sensing perceptivno usklađuje doživljaj gledanja sadržaja u idealnom zatamnjenom okruženju, čak i ako sedite u dobro osvetljenoj dnevnoj sobi. To znači da će gledaoci videti sve detalje koje je trebalo da vide, čak i u veoma tamnim scenama.

Da bi osigurali da ova funkcija odgovara namerama stvaralaca, Panasonic-ovi inženjeri sarađivali su s dva holivudska studija kako bi osigurali najbolje moguće usklađivanje percepcije. Filmmaker Mode sa funkcijom Intelligent Sensing jedinstven je za Panasonic i podržava sadržaj u standardima HDR10+, HDR10, HLG i SDR.

Svi novi Panasonic TV-i za 2020. dolaze sa zvaničnim Netflix sertifikatom i Netflix režimom rada

Panasonic takođe proširuje mogućnosti svoje linije proizvoda za 2020. na najverniji holivudski sadržaj, Dolby Vision, kroz podršku standarda Dolby Vision IQ. Dolby Vision IQ koristi Dolby Vision dinamičke metapodatke kako bi inteligentno prikazivao svaki detalj sadržaja, prilagođavajući se osvetljenosti sobe. On takođe obaveštava TV koji tip sadržaja se prikazuje i promeniće svoje postavke kako bi osigurao da se slike prikazuju tačno onako kako bi trebalo. Pomoću funkcije Dolby Vision IQ, gledaoci će videti stvari koje je stvaralac nameravao da vide, u svakoj sobi i sa svakim tipom sadržaja.

Pročitajte i:  Samsung Electronics proglašen za broj 1 na globalnom tržištu OLED monitora

Zbog toga što je podržan i Filmmaker Mode sa funkcijom Intelligent Sensing i Dolby Vision IQ, vlasnici Panasonic-ovih OLED televizora za 2020. će jedinstveno moći da vide Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG i SDR sadržaje onako kako treba čak i u jako osvetljenim sobama.

Nakon uspeha prošlogodišnjeg modela GZ2000, Panasonic u 2020. godini uvodi inovativne ugrađene zvučnike usmerene nagore u oba modela, HZ2000 i HZ1500.

PCPress.rs Image

HZ2000 ima 360° Soundscape Pro, Panasonic-ov audio-sistem najviše finoće za TV, koji kombinuje ugrađene zvučnike usmerene nagore koji mogu da isporuče Dolby Atmos imerzivno audio-iskustvo sa Tuned by Technics jasnoćom. Uprkos impresivno tankom profilu, HZ2000 isporučuje moćan i dinamičan zvučni izlaz od 140 W upotpunjen snažnim basom. Celokupni zvučni sistem podesili su inženjeri iz Panasonic-ovog priznatog audio-brenda, kompanije Technics i takođe ima Technics-ovu vlasničku tehnologiju JENO Engine radi preciznog, rafinisanog zvuka.

HZ1500 dolazi sa tehnologijom 360° Soundscape, sa ugrađenim zvučnicima usmerenim nagore i izlazom zvuka od 80 W.

4K LCD za vrhunsku sliku i netaknut kućni budžet

Panasonic takođe donosi tri nove 4K LCD serije: HX940, HX900 i HX800, koje nastavljaju Panasonic-ovu pionirsku podršku standarda Dolby Vision i HDR10+ – čije prednosti se često najviše vide na osnovnim modelima LCD televizora, pošto HDR formati s dinamičkim metapodacima omogućavaju manje svetlim televizorima da izbegnu nepotrebno tonsko mapiranje scena koje su u okvirima izvorne svetline panela. Svi 4K LCD televizori takođe standardno podržavaju Dolby Atmos, jednako kao i novi OLED televizori.

Pročitajte i:  Samsung Electronics proglašen za broj 1 na globalnom tržištu OLED monitora

PCPress.rs Image

Veličine za svaki dnevni boravak

Sve tri OLED serije dolaze u 65-inčnim i 55-inčnim veličinama ekrana. Dok model HZ2000 krasi prilagođeni Master HDR OLED Professional Edition panel koji su ekskluzivno prilagodili Panasonic-ovi inženjeri za istraživanje i razvoj, svi OLED modeli, uključujući HZ1500 i HZ1000, imaju najsavremeniju obradu slike zahvaljujući HCX PRO Intelligent procesoru – najmoćnijem koji je Panasonic ikada napravio. Svi oni takođe podržavaju Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG i HLG Photo, osiguravajući potpunu kompatibilnost sa svim popularnim HDR formatima.

Podrška za sve popularne HDR formate takođe je prisutna na svim 4K LCD televizorima. Čak i najosnovnija HX800 serija (40-inčni, 50-inčni, 58-inčni, 65-inčni) koja ima HCX procesor, pruža podršku za Dolby Vision, HDR10+, HDR10 i HLG (Hybrid Log Gamma), HLG Photo, pored podrške za Dolby Atmos.

PCPress.rs Image

Pet godina garancije

Kupcima koji od 1. jula do 31. avgusta 2020. kupe neki od novih Panasonic OLED ili 4K LCD televizora (ili odabrane modele iz prethodne godine), Panasonic uz standardnu dvogodišnju fabričku garanciju nudi i tri dodatne godine garancije uz obaveznu registraciju na www.5yadria.com. Na tim stranama možete da pronađete i spisak prodavaca i modela koji učestvuju u ovoj promociji.

Korisna adresa: panasonic.com/rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,