BIZIT 2022

Glavni inženjer Intela napušta kompaniju

Kompanija Intel objavila je vest da je njihov glavni direktor za hardver, dr Venkata Murthy Renduchintala odlučio da napusti ovu kompaniju, i da će njegov poslednji radni dan biti 3. avgust, nakon čega više neće biti deo ove kompanije.

intel procesori

Odlazak direktora menja mnoge planove

Odlazak ovog vrhunskog stručnjaka poremetiće planove Intela oko objave njihovih 7nm čipova naredne generacije, a odgađanje se predviđa najmanje do 2022. godine. Zbog svega ovoga, očekuje se da će njegov odlazak ozbiljno poremetiti planirane aktivnosti Intela i rad na projektima koji su već bili zacrtani. Za sada nije naveden konkretan razlog za odlazak Renduchintala.

Intel je u februaru 2016. godine doveo ovog stručnjaka iz Qualcomma i postavio ga za glavnog direktora za sve sektore od dizajna i inženjeringa do izrade Intelovih čipova, i sve to u okviru jedne grupe. Tu je spadao tehnološki deo, arhitektura, sistem, klijenti, hardver. Ovaj sektor će se sada raspasti i podeliti u pet različitih timova sa diferenciranim odgovornostima u razvoju novih tehnologija. Izvršni direktor Intela Bob Swan će nadgledati njihov rad, dok se ne pronađe neko drugo dugoročno rešenje.

Pročitajte i:  Intel povećava cene svojih procesora

Prošlog četvrtka, direktor Swan je tokom javnog izlaganja govorio o zaradama kompanije, ali i mogućnostima kompanije Intel da odustane od prakse proizvodnje sopstvenih čipova, što je dugo činio, i da Intel pregovara sa firmom TSMC, gde bi se između ostalog, nadmetao sa kupcima kao što su Apple, Qualcomm, AMD i Nvidia.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: