BIZIT 2022

PayPal povukao opciju primanja uplata

“Nažalost, moramo da vas obavestimo da usled nepredviđenog problema, opcija za primanje novca više neće biti dostupna. Budite uvereni da već radimo na rešavanju ovih problema.

Za sada, kroz svoj PayPal nalog nećete biti u mogućnosti da primite naplatu zbog finansijskih regulativa vaše zemlje koje moramo da poštujemo.”

paypal-logo

Ovo su vesti koje stižu iz PayPala samo par dana nakon što je korisnicima iz Srbije omogućena opcija primanja uplata putem ovog servisa.

Kako prenosi startit, iako je zakonski okvir uglavnom regulisan što se tiče elektronskog poslovanja, pretpostavlja se da je problem u tome što Republika Srbija ne dozvoljava prijem novca u stranim valutama između rezidenata.

Ukoliko bi PayPal stavio dinar na svoju listu valuta sa kojima posluje,  ovaj problem bi bio verovatno rešen, ali ova odluka zavisi isključivo od PayPala i njegove procene poslovnih interesa u Srbiji. Druga opcija je, naravno da NBS prilagodi zakon o deviznom poslovanju i omogući devizno plaćanje među rezidentima, piše startit.rs.

Ta druga opcija, značila bi da PayPal može u Srbiji da pruži punu uslugu, a to je upravo scenario u kom bi mogućnost primanja uplata mogla da bude omogućena i korisnicima u Srbiji, rekao je ranije za PC Press IT pravnik, Žarko Ptiček.

Povlačenje ove opcije nakon svega par dana, podstaklo je diskusiju i na društvenim mrežama, a NBS se pominje kao glavni razlog za ovaj potez.

Facebook komentari:
eFakture

5 thoughts on “PayPal povukao opciju primanja uplata

 • 19. oktobar 2014. at 13:42
  Permalink

  Jok nije NBS i nije nista do srpske bande. A i treba da obori srpski monetarni sistem, a ne tu stoka lopovska kolo vodi.

 • 19. oktobar 2014. at 13:39
  Permalink

  samo dok smisle kako ce da nas lazu, posle ce sve ici glatko.

 • 17. oktobar 2014. at 23:14
  Permalink

  Nakon obelodanjivanja pomenute informacije, Narodna banka Srbije je neposredno kontaktirala predstavnike PayPal-a koji su jasno izneli da pomenuta informacija nije tačna i da se eventualne prepreke uvođenju nesmetanog servisa prijema novca ne mogu dovesti u vezu sa navodnim ograničenjima koja nameću domaći propisi.

 • 17. oktobar 2014. at 22:52
  Permalink

  @B0KKI Just some delays on our end but don't worry we will get it ready to go soon. ^RM— Ask PayPal (@AskPayPal) oktobar 17, 2014

 • 17. oktobar 2014. at 18:51
  Permalink

  Narodna banka Srbije (NBS) demnatovala je danas informaciju pojedinih medija da je Pej pal (PayPal) povukao opciju “prijema novca” usled sukoba sa zakonima u Srbiji.
  Izvor: Tanjug
  Branko Hinić nikada tako nešto ne bi rekao!!!

Comments are closed.