BIZIT plus

PC Press: The Sims 3

PCPress-TheSims3-1 Simići su ponovo među nama…

The Sims Studio i Electronic Arts nam donose novu iteraciju najpopularnije „casual“ igre na svetu. The Sims igre su svih ovih godina uz World of Warcraft ubedljivo u vrhu najprodavanijih naslova. Hoće li trojka „izdržati breme favorita“?

Da li ima vlasnika PC računara ko nije makar jednom probao neki deo The Sims serijala!? Za razliku od onih koji vole tradicionalne žanrove, adrenalin, horde neprijatelja za uništiti, postoji mnoštvo igrača koji vole lagani tempo neobavezne igre. The Sims 3 je namenjen upravo toj klasi igrača i donosi mogućnost upravljanja karakterima kroz njihov svakodnevni život – slično kao i prethodnici, ali sada na mnogo višem nivou.

Drugi deo je doneo dosta novina, ali se zasnivao na osnovnim premisama „keca“, odnosno nadogradio osnovni koncept igre. Trojka je raščistila sa time, smeštajući se u pravi grad, čiji stanovnici imaju svoju rutinu, ponašanja, navike, želje – grad koji nudi mnoštvo opcija za – društvenu simulaciju. Nalik na sandbox igre kao što su GTA4 ili Crackdown, ali sa potpuno drugačijim ciljevima i okruženjem, The Sims 3 nudi jednostavno igranje sa svakodnevnim sitnicama koje donosi život. Da li obući crvenu beretku ili plavi kačket okrenut naopačke, staviti zlatan lanac ili otkriti maljave grudi, odvesti nju/njega u šoping, pozorište ili noćni klub i tako dalje…

Pročitajte i:  PC Press video: DMS - Ekološki autoput za dokumenta, Nenad Solujić, Docloop

PCPress-TheSims3-3 Grafika je dramatično unapređena, zvuk takođe, a to se i očekivalo. Ono što je bitnije jeste unapređivanje same igrivosti. Više se ne posvećuje toliko pažnje najminornijim zahtevima i potrebama (na primer, konstantno slanje u kupatilo), a sada postoji mnogo više načina da karaktere kojima upravljate učinite srećnim, sitim, terate ih na druženje i doprinosite njihovoj sreći u virtualnom životu. Nove opcije će, svakako, doći sa ekspanzijama, koje su neminovna pratnja svake Sims igre, i to u povećem broju.

The Sims 3 je pravi nastavak posmatrano iz ugla onoga što se od nastavaka uglavnom i očekuje. Nadograđuje i unapređuje sve postojeće aspekte igre, obogaćujući iskustvo u samoj igri. Ne treba sumnjati da će sadržaji biti redovno osvežavani ekspanzijama, kao što je to do sada bio slučaj – poznato je da su Simsi zabava na duže staze. Ukoliko spadate u casual gamer kategoriju, ne treba ni da govorimo šta vam je činiti.

Minimalni hardverski zahtevi:

  • CPU: Pentium IV 2.0 GHz / Athlon XP 2000+
  • Memorija: 1 GB
  • Video karta: GeForce FX 5900 / Radeon 9500
  • HDD: 6,5 GB
Pročitajte i:  PC Press video: Zašto je „Ford“ uveo standard ISO 9001? | Miodrag Ilić, Linkom-PC

Preporučeni hardverski zahtevi:

  • CPU: Pentium IV 2.8 GHz / Athlon 2800+
  • Memorija: 1,5 GB
  • Video karta: GeForce 7600 GT / Radeon HD 1600

PC Press #157 (almost published), Filip Majkić

Facebook komentari: