PC Press video: Bedž za Hackaday, Voja Antonić

Voja Antonić je za konferenciju Hackaday koja je marta ove godine održana u Berlinu konstruisao poseban bedž – pločicu koja simulira 4-bitni mikroprocesor prikazujući grafičke sve njegove operacije, tako da zainteresovani haker može da razume kako mikroprocesor radi, da piše programe u mašinskom jeziku i svašta drugo.

PCPress.rs Image

Dejan Ristanović, glavni urednik PC Press-a, je razgovarao sa Vojom o ovom projektu, funkcijama bedža i mnogim srodnim temama.

Pre nego što pitate, ovaj bedž se ne prodaje u sklopljenom obliku, ali je kompletna dokumentacija (uključujući i nacrt matične ploče, kao i kompletan izvorni kod softvera) stavljena u javno vlasništvo pa ga možete sami sebi napraviti. Kao onomad Galaksiju. Dokumentaciju potražite na ovom linku.

Ceo video možete pogledati na linku ispod:

Ukoliko vas interesuje i priča kako je Voja otišao u Ameriku u 65-oj godini života, kako je odbio rad za NASA-u, kako izgleda život u Americi i šta mu nedostaje iz Srbije, i razne druge teme pogledajte ovde.

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  PC Press video: Rešenja za održivi IT, Dušan Ćirić, Schneider Electric
SBB

Tagovi: , , , ,