BIZIT plus

PC Press video: Čija su AI autorska dela, Nenad Cvjetićanin, advokat

Ko je vlasnik kreacija veštačke inteligencije, da li je sigurna investicija kupovina parcele u virtuelnim svetovima te ko bi mogao biti odgovoran za štetu koju pričini veštačka inteligencija (autonomni automobil povredi pešaka) su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa Nenadom Cvjetićaninom, advokatom.

PCPress.rs Image

Nenad Cvijetićanin je advokat i partner u advokatskoj kancelariji „Cvjetićanin i partneri“. Rođen 1980. u Beogradu, završio je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i položio pravosudni ispit 2008. godine. Specijalizovao je pravo Evropske Unije, na Pravnom fakultetu u Beogradu u saradnji sa pravnim fakultetom u Nansiju, Francuska. Arbitar je na listi Komisije za rešavanje sporova povodom registracije naziva nacionalnih internet domena pri Privrednoj komori Srbije. Od 2011. do 2016. bio je saradnik u nastavi na pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu, na katedri za privredno i kompanijsko pravo. Član je advokatske komore Beograda, Italo – srpske privredne komore i Mreže međunarodnih advokatskih kancelarija (AEA). Oblasti prakse su mu kompanijsko pravo, intelektualna svojina i medijsko i internet pravo. Govori engleski i francuski jezik.

Pročitajte i:  Novo doba: AI terapeut vas vodi na zen ostrvo

Ceo video intervju sa Nenadom možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari: