ePlaneta

PC Press video: Game of AI Thrones – Q* and the Long Road from LLM to AGI, dr Borislav Agapiev

Naša tema ovog puta bila je veštačka inteligencija i Igra prestola koja se dešavala prethodnih nedelja. U razgovoru na tu temu pridružio nam se i doktor Borislav Agapiev, ugledni naučnik i preduzetnik iz Silicijumske doline. Poznat kao osnivač startapa vast.com, koji je evoluirao u sjajan pretraživač na automobilskom tržištu. Nakon toga je osnovao Wowd, koji je kasnije preuzeo Facebook. Trenutno, dr Agapiev služi kao osnivač i izvršni direktor kompanije Kagi and Yotta Answers, predvodeći razvoj AI sistema dizajniranih da odgovore na upite.

PCPress.rs Image

Sa oštrim okom za AI pejzaž koji se stalno razvija, dr Agapijev predstavlja neprocenjiv izvor informacija. Razgovor obuhvata različite teme, uključujući diskusije o ChatGPT-u, razloge za zamenu i naknadno vraćanje Sema Altmana na mesto izvršnog direktora, dinamiku odnosa između OpenAI-a i Microsoft-a, i istraživanje mogućnosti i ograničenja svojstvenih velikim jezičkim modelima. Da li bi Q-Star (Q*) mogao biti potencijalni prelazak na veštačku opštu inteligenciju (AGI)?

Za dalje uvide, možete istražiti startapove dr Agapieva na https://qaagi.com i https://yottaanswers.com.

P.S. Što se tiče naučnofantastične priče pomenute u razgovoru, vredi napomenuti da priču „Odgovor“ iz 1954. godine nisu napisali Arthur C. Clarke ili Isak Asimov. Originalni autor je Fredric Brown.

Pročitajte i:  Microsoft Edge dobija AI opciju za prevođenje videa u realnom vremenu

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,