Pet novih Steam igara koje verovatno niste primetili 

Prosečnog dana, na Steamu se pojavi oko desetak novih igara. I dok smatramo da je to dobra stvar, razumljivo je da može biti teško pratiti sve to.

PCPress.rs Image

Razvrstavamo svaku novu igru na Steamu kako vi to ne biste morali da radite

Potencijalno uzbudljivi dragulji sigurno će biti izgubljeni u poplavi novih stvari za igranje, osim ako ne pregledate svaku igru koja se pojavi na Steamu. Prikupili smo najbolje PC igre koje možete trenutno igrati, kao i listu igara iz 2023. koje će biti lansirane ove godine.

Crossroad OS

Steam stranica

Datum izlaska: 9. decembar

Razvojni tim: Guy, Daisy Games

Ako gajite čudnu opsesiju prema obscurnim operativnim sistemima, Crossroad OS će vam sigurno privući pažnju. To je puzzle igra smeštena u uznemirujući lavirint koji izgleda poput zastrašujuće verzije Windows 3D Maze screensaver-a. Ovaj lavirint predstavlja sam operativni sistem i sadrži nekoliko aplikacija u obliku mini-igara. Da, to je puzzle igra, ali i horor, tako da budite spremni na taj element. Hollow Cocoon

Steam stranica

Datum izlaska: 7. decembar

Razvojni tim: Nayuta Studio

Smestena u Japan, mali grad 1980-ih, Hollow Cocoon je horor iz prvog lica sa više završetaka i nekim blagim sličnostima sa Fatal Frame kada je u pitanju atmosfera. Protagonista Minato Jinba dobija hitan poziv da poseti svoju baku u planinskom gradiću Ichinose. Nije je video dugo vremena i zapravo je ne voli, ali odlazi ipak, i budući da je ovo horor igra, verovatno će požaliti. Ovo je pasivni horor, u smislu da ćete veći deo vremena provoditi krijući se od zastrašujućih stvari umesto da ih gađate sa shotgunima. Ipak, izdvaja se od igara poput Outlast-a i Amnesia-e po tome što ima različite putanje narativa i svojstveno raspoloženje.

Blood West

Steam stranica

Datum izlaska: 6. decembar

Razvojni timovi: Hyperstrange

Nakon perioda u Early Access-u, ovaj krvlju poprskani vestern iz prvog lica dobija punu verziju 1.0. Spajajući vibracije divljeg zapada sa infuzijama stealth igre, donekle deluje kao Thief preko Redneck Rampage, sa čistim pristupom 3D-u iz devedesetih (pomalo podseća na igre na Quake engine-u). Blood West zahteva lagani pristup svojim zagonetnim stealth susretima, i kao i sve dobre stealth igre, nagrađuje pažljivo istraživanje i pažnju prema okolini. Postoji sistem napredovanja koji znači da možete ući svačijim naoružanim, ali verovatno biste propustili mnogo finih dodira koji čine da Blood West izgleda tako kul.

A Highland Song

Steam stranica

Datum izlaska: 6. decembar

Razvojni tim: inkle Ltd

Ovde imamo prelepu narativnu platformer igru o devojci koja prelazi škotske visoravni. To vas može podsetiti na Celeste, ali A Highland Song ima neke čudne sličnosti sa Death Stranding. Nećete nositi pakete, ali pejzaž je isprepletan različitim načinima prelaženja teškog terena, a vreme je ogroman faktor koji će nasumično određivati da li je jedan put razumniji od drugog. Ne samo to, već je i pejzaž oblikovan muzičkom pratnjom, pa ovde čak postoji i element ritam igre.

Sledders

Steam stranica

Datum izlaska: 5. decembar

Razvojni tim: Hanki Games

Lansiran u ranom pristupu prošle nedelje, Sledders su “realističan simulator sankanja na snegu baziran na fizici”. To je niša koja sigurno ima svoju specijalizovanu publiku, ali čak osobi koja nikada nije razmišljala o sankama niti o potencijalnim igrama o njima – ovo izgleda privlačno. Osnovno, vozite se oko velikog snežnog otvorenog sveta pretrpanog planinama, liticama i opasnim preprekama. Igra je trenutno u prilično slobodnoj formi, iako već podržava višeigrački režim, ali tokom svog boravka u ranom pristupu dobiće misije, više sanki i mapa, kao i druge dodatke, što može trajati do 2025. godine.

Izvor: Pcgamer

Facebook komentari:
Računari i Galaksija