Računari i Galaksija

Tesla proširuje svoju beta verziju Full Self Driving na više vozača

Tesla proširuje svoju beta verziju „Full Self-Driving“ (FSD), udvostručivši veličinu novim ažuriranjem softvera i povećavši desetostruko broj učesnika.

PCPress.rs Image

Deset puta više Tesli će dobiti ažuriranje softvera

Tesla će dodati “download beta” dugme na Tesline ekrane u narednim danima „zbog visokog nivoa potražnje“. Tesla je prvi put predstavio FSD beta u oktobru vlasnicima vozila u svom programu ranog pristupa. U to vreme, Musk je rekao da je kompanija rukovala ažuriranjem softvera „vrlo oprezno“. Od vozača se i dalje očekuje da drže ruke na upravljaču i trebalo bi da budu spremni da preuzmu kontrolu nad Teslom u bilo kom trenutku. Prema podacima Electreka, Tesla koristi podatke iz FSB beta za poboljšanje performansi. Musk je rekao prošlog meseca da je u beta verziji bilo oko 1.000 vozila.

Musk je primetio da se u Teslinom slučaju termin „beta” koristi za postavljanje očekivanja na odgovarajući način, a da sav softver prvo testiraju Teslini simulacioni i KA pogonski timovi.  Dodao je da će dostupnost FSD beta varirati u zavisnosti od regiona, zbog, kako je nazvao, kašnjenja regulatornog odobrenja i sopstvenog Teslinog unutrašnjeg razvoja i testiranja. Teslin direktor AI objavio je u subotu na Twitteru da bi vlasnici Tesle zainteresovani za učešće u beta verziji trebalo da pošalju email na  earliaccess@tesla.com, za koju kaže da je kompanija koristi za koordinaciju programa.

Pročitajte i:  Tesla vraća 120,000 automobila zbog greške sa vratima

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: