Posle Google-a, TikTok je najpopularniji na svetu

Društvena mreža, koja je u vlasništvu kineske kompanije Bytedance, sada ima više od milijardu aktivnih korisnika širom sveta i taj broj nastavlja da raste.

PCPress.rs Image

TikTok sve popularniji

Popularna platforma za razmenu kratkih video snimaka nadmašila je tehnološkog giganta Google kao najpopularnija veb stranica godine. Prema izveštaju kompanije za IT bezbednost Cloudflare, video aplikacija dobija više korisnika sa sedištem u SAD.

Rangiranje pokazuje da je TikTok izbacio Google sa prvog mesta u februaru, martu i junu ove godine, i da je na prvom mestu od avgusta. U 2020.godini Google je bio prvi, a brojni drugi sajtovi, uključujući TikTok, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft i Netflix, bili su među prvih 10.

Veruje se da je jedan od razloga za porast popularnost TikTok-a, pandemija Covid-19, jer su blokade značile da su ljudi zaglavljeni kod kuće i da traže zabavu.

Društvena mreža, koja je u vlasništvu kompanije Bytedance sa sedištem u Kini, sada ima više od milijardu aktivnih korisnika širom sveta i taj broj nastavlja da raste.

U junu 2020.godine indijska vlada je zabranila popularnu aplikaciju kratkih video snimaka usred graničnih tenzija sa Kinom.

Pročitajte i:  Bajden potpisao zakon koji može da zabrani TikTok

Izvor: News 18

Facebook komentari: