Zebra

Poslovni podaci u dobrom okruženju

Osim javnog cloud‑a, postoje i druge opcije koje mogu biti prikladnije za potrebe razvijenih kompanija, dinamičnog poslovnog okruženja i preduzeća koja posluju na više lokacija. Upoznajmo virtuelne privatne data centre (VPDC) i upravljani privatni oblak.

U poslovnom svetu, cloud rešenja godinama su sinonim za fleksibilnost, efikasnost i, pre svega, ekonomičnost, što potvrđuju najnovija istraživanja koja pokazuju da njihova popularnost i dalje raste. Kompanija Gartner upravo je objavila da se ove godine očekuje porast od čak 18 odsto u korišćenju usluga javnog cloud‑a, kao i to da će sve više odluka u IT kompanijama biti vezano za odabir, kupovinu i implementaciju novih cloud rešenja.

Zbog sve veće potrebe za bezbednijim i fleksibilnijim okruženjem za čuvanje podataka širi se dijapazon cloud usluga kako bi ispunio očekivanja modernog poslovanja. Na koji način će kompanija pristupiti cloud strategiji i koje će rešenje odabrati, zavisi samo od njenih potreba. Osim javnog oblaka, postoje i druge opcije koje mogu biti prikladnije za potrebe razvijenih kompanija, dinamičnog poslovnog okruženja i preduzeća koja posluju na više lokacija.

U Srbiji se sve više preduzeća oslanja baš na takva rešenja, pa tako i ponuda na domaćem tržištu postaje sve bolja. Otvaranjem data centra američke kompanije phoenixNAP u Beogradu, najsavremenije IT usluge postale su dostupne kompanijama u zemlji i regionu.

Virtuelni privatni data centar: ekonomičnost i fleksibilnost

Za virtuelni privatni data centar (Virtual Private Data Center, VPDC), kao jedno od cloud rešenja, odlučuje se sve veći broj srednjih i velikih preduzeća. Najveća prednost VPDC‑a jeste u tome što, kao okruženje u kom više klijenata ili „stanara“ deli iste IT resurse, pruža ekonomičan način za unapređenje IT infrastrukture. Uz VPDC nije potrebno uložiti puno u kupovinu i održavanje opreme, a koristi su višestruke. VPDC nudi snagu najsavremenije tehnologije i predstavlja idealnu platformu za kompanije koje agresivno razvijaju svoje poslovanje ili planiraju značajno proširenje.

Vrlo je bitno odabrati pružaoca usluga koji može da ponudi potpunu pouzdanost, uz brzo i sigurno podešavanje infra-
strukture. Idealno je poslovati s kompanijom koja ima dokazanu pouzdanost na globalnom tržištu i koja radi s najsavremenijim tehnologijama, kao što su VMware vCloud, najnoviji Intel Xeon procesori i Brocade mrežna oprema.

Kao dugogodišnji partner upravo ovih kompanija, phoenixNAP obezbeđuje pristup najsavremenijim IT resursima, pa tako i prostor za brži rast na svetskom nivou.

Uz usluge phoenixNAP‑a, postiže se kontrola nad korišćenim resursima, dok sami klijenti nemaju toliko odgovornosti pri održavanju IT infrastrukture, što im omogućava da se fokusiraju na svoje poslovanje i ostvarivanje ključnih ciljeva.

Upravljani privatni cloud: sigurnost i performanse

Kada je reč o fleksibilnosti cloud okruženja, upravljani privatni cloud (Managed Private Cloud, MPC) jedno je od najefikasnijih rešenja za preduzeća koja žele potpunu kontrolu nad svojim IT resursima. MPC nudi sve prednosti Infrastrukture kao usluge (Infrastructure as a Service, IaaS), tj. kompletne platforme projektovane za potrebe samo jedne kompanije ili projekta. Uz rad s timom arhitekata infrastrukture, planira se čitava konfiguracija IT resursa koje će koristiti samo jedan klijent prema svojim poslovnim zahtevima.

Takva infrastruktura nudi najviši nivo bezbednosti, napredne performanse i veliku fleksibilnost, te je najčešći izbor većih kompanija ili korporacija čija infrastruktura mora da podrži sofisticirane i jedinstvene potrebe njihovog poslovanja.

Kao Premier Service Provider u programu VMware vCLoud Air Network i Platinum Veeam Cloud & Service Provider, phoenixNAP nudi opremu i usluge svetske klase, i to na globalnom nivou kroz data centre u SAD, Evropi i Aziji. Kancelarije phoenixNAP-a u Beogradu kompanijama iz zemlje i regiona pružaju pristup najstručnijim data centar i cloud inženjerima na lokalnom nivou.

vmware.phoenixnap.com

phoenixnap.rs

(Objavljeno u PC#241)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,