Povratak Fortnite-a: Nova mapa igru ponovo učinila uzbudljivom

Fortnite je još jednom pokazao da je na čelu igara koje pomeraju granice, a tako što je nakon rizičnog poteza da mape nestanu na 48 sati objavio nove koje igru čine još zanimljivijom nego ranije.

PCPress.rs Image

Najodaniji igrači su u crnu rupu i prazne ekrane gledali satima, a trud se isplatio, budući da se nakon samo dva dana pojavila potpuno nova mapa. Tako je počelo Fortnite Chapter 2, poglavlje koje donosi novi svet i veliki broj skrivenih izazova, sa ažuriranim interfejsom i velikim brojem malih, ali efektnih promena koje se tiču načina igranja. Čim se nova mapa pojavila bilo je očigledno da je Epic spremio nešto drugačije, pa su oni koji su pokretali igru nakon samo nekoliko minuta mogli da vide filmski uvod, te CGI scene borbe koje su efektne i igrača odmah uvlače u priču.

Pročitajte i:  Google tuži kompaniju Epic zbog kršenja ugovora

Istina je da postoji mogućnost da Fortnite neće potrajati večno, a najpre zbog toga što se radi o produktu specifičnog trenda koji su developeri uspeli da unovče u pravom trenutku. Igra je i dalje popularna zbog nekoliko važnih faktora: konstantnog ažuriranja, te volje kompanije da isproba nove strategije, i uživo emituje ono što niko ranije nije učinio, a ni jedan potez se nije pokazao kao neuspešan, što je već samo po sebi uspeh.

Igra je ostala popularna i zbog toga što donosi velike prihode, pa je kompanija voljna da konstantno ulaže, ali će jedan od ovih elemenata u nekom trenutku popustiti, pa će neki novi fenomen da zauzme Fortnite mesto. Ipak, nakon crne rupe i 48 sati praznog ekrana čini se da je igra ipak tu da potraje dugo, budući da se ne radi samo o novoj sezoni ili novoj mapi, već o načinu na koji se proizvod prezentuje, a koji je hrabar i drugačiji, na kraju i uspešan.

PCPress.rs Image

Iako Chapter 2 nije nova igra, stvara se utisak da je poglavlje dovoljno sveže da donese ono uzbuđenje koje je obično rezervisano za potpuno nove pojave. Ostaje da se vidi koje je sledeće iznenađenje koje Epic sprema kako bi Fortnite što duže ostao na vrhu liste igara koje menjaju igru.

Pročitajte i:  Yahoo povlači svoje servise iz Kine

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,