Povratak Google Now funkcije

Google Now funkcija realizovana je 2012. godine za Andoid 4.1 i ubrzo je odbačena. Iz Computerworld-a najavljuju ponovno rođenje funkcije, ali samo za Google Pixel telefone.

PCPress.rs Image

 

Šta beše Google Now?

Google Now bio je Guglov “Intel” koji je, na osnovu personalizacije korisnika, nudio rezultate pretrage pre nego što biste pretražili pojam. Nalazio se na Android-ovom početnom ekranu. Na osnovu informacija o vašim gmail i google aktivnostima, četovima i sl. nudio je predloge za ono što vam u tom trenutku treba. Uzmimo za primer da negde putujete. Na ekranu bi vam se pojavio pop-up sa informacijama o letu, cenama karata itd. Ili, ako koristite Google kalendar za obeležavanje sastanka, Google Now bi vas obavestio kada treba da krenete ili koliko vam je vremena potrebno da stignete.

A onda bi, kada biste se našli u nekom novom gradu, preporučivao restorane i barove ili konvertor valuta (ukoliko ste u inostranstvu) i pružao druge potrebene informacije kako biste se lakše snašli. Mnogi su ovom funkcijom bili oduševljeni. Sada se, pod drugim imenom, vraća na velika vrata, ali samo za korisnike Google Pixel-a.

Pročitajte i:  Google otpušta još 20 zaposlenih zbog protesta oko izraelskog projekta

Novo ime i nadograđene funkcije

Na Pixel telefonima postoji funkcija At a Glance, koja je umnogome slična Google Now i koja treba da bude nadograđena. Navodno, treba da se poveže sa Google Asistentom, kada će dobiti sledeće karakteristike:

  • U prodavnici: Šoping liste i Google Pay nagradne kartice, kada ste u podržanim radnjama
  • Vreme za spavanje: Obaveštenje o vremenu spavanja na Clock app
  • Povezani uređaji: Status konekcije i informacije o bateriji za Bluetooth uređaj
  • Zvono na vratima: pokazuje ko vam je na vratima kada vam zazvoni zvono (?)
  • Fitnes: informacije iz vaše aplikacije za fitnes
  • Lampa: podsetnik kada je lampa uključena
  • Bezbednosna provera: vuče informacije iz Personal Safety aplikacije
  • Tajmer i štoperica: podaci iz Clock aplikacije

Sve ovo se kombinuje sa opcjom At a Glance i dobijaju se “izbrušene” informacije koje su u skladu sa vašim planovima i potrebama. Da li vam ovako nešto treba- prosudite sami!

Izvor: computerworld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,