BIZIT plus

Poznat naziv nove Disney streaming platforme

Nov streaming gigant i konkurent Netflix-a, biće Disney Play, izveštava Variety. Disney CEO Bob Iger za ovaj streaming servis kaze da je „najveći prioritet kompanije za 2019. godinu“.

PCPress.rs Image

Disney je već najavio da će sledeće godine pokrenuti novu streaming platformu, i da će poslednji Disney film koji će se prikazivati na Netfilx-u biti Ant-man and the Wasp. Odlukom da više ne pružaju svoj sadržaj Netflix-u i da ga umesto toga prikazuju na svojoj novoj platformi, Disney gubi oko 300 miliona dolara godišnjeg prihoda od Netflix-a.

Captain Marvel biće prvi Marvel Studios film koji će biti prikazivan preko Disney Play platforme, dok će ostali projekti, za koje se očekuje da budu veliki hitovi u 2019. godini, biti ključni za prodaju Disney Play-a. Studio trenutno investira u visoko profilne projekte koji će biti prikazivani na Disney Play-u, kao što su rimejk filma Maza i Lunja i Jon Favreau-ova serija Ratovi zvezda, koja iznosi 100 miliona dolara za 10 epizoda. Stare Netflix original Marvel serije će se prikazivati na Netflix-u, ali postoje glasine da Disney i njih planira da otkupi od Netflixa, dok se smatra da će sve buduće Marvel serije biti prikazivane na Disney Play-u. Fox i Disney su ranije, ove godine, kupili 21st Century Fox za 71,3 milijarde dolara, što im omogućava da dodaju još novih velikih filmskih hitova u svoj portfolio.

Pročitajte i:  Disney+ staje na put deljenim nalozima

PCPress.rs Image

Disney planira da se pridržava stava „kvalitet ispred kvantiteta“ i da se ne takmiči sa Neflix-ovom sve većom ponudom originalnih filmova i serija. Kompanija planira da izbegava i povlačenje svih sadržaja u vlasništvu Disney-a i Fox-a  sa već postojećih streaming servisa, jer bi to bio komplikovan i ekstremno skup potez.

Uz to što će biti dom novih originalnih sadržaja od strane najvećih Disney brendova kao što su Marvel, Pixar i Star Wars, u okviru Disney Play-a biće prikazivani i stari i novi sadržaji 21st Century Fox-a. Prema rečima Disney CEO, Bob Iger-a mesečna pretplata za Disney Play će iznositi manje od pretplate za Netflix, koja iznosi od 8 do 14 dolara.

Izvor: Cnet, Comic Book

Facebook komentari: