PPF grupa završila kupovinu Telenor banke

PPF grupa danas je završila proces kupovine 100 odsto vlasništva u Telenor banci od Telenor grupe, nakon što je prethodno dobila neophodnu regulatornu saglasnost Narodne banke Srbije. Transakcija predstavlja prirodni korak PPF grupe na tržištu Srbije, posle prošlogodišnjeg preuzimanja Telenorovih telekomunikacionih kompanija u centralnoistočnoj Evropi, tačnije u Mađarskoj, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

PCPress.rs Image

Telenor banka bila je deo Telenor grupe od 2013. godine, nakon preuzimanja KBC banke u Srbiji. U septembru 2014. godine, banka je promenila ime u Telenor banka. Specijalizovana je za pružanje inovativnih onlajn finansijskih usluga i predstavlja prvu potpunu mobilnu i onlajn banku u Srbiji. Telenor banka svoje usluge pruža primarno klijentima Telenora. Trenutno broji više od 400,000 klijenata i na kraju 2018. godine, banka je upravljala aktivom vrednom 135 miliona eura.

Podsetimo, Telenor banka nije bila deo inicijalne transakcije i Telenor je i dalje bio vlasnik 100 odsto Telenor banke. Kompletiranje ovog procesa prodaje poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope ni na koji način ne utiče na korisnike banke, niti na njihovu saradnju sa bankom. Svi depoziti i krediti su sigurni, i Telenor banka nastavlja uobičajeno sa svojim poslovanjem, ističu u kompaniji.

Pročitajte i:  Salesforce kao holističko biznis rešenje

Telenor grupa je u martu prethodne godine potpisala ugovor o prodaji svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope sa PPF grupom po ceni od 2,8 milijardi evra.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,