BIZIT plus

Telenor banka prodata PPF grupi

PPF Group je objavila da će kupiti 100 posto vlasništva Telenor banke, nakon što dobije odobrenje od strane Narodne banke Srbije.

PCPress.rs Image

Najava stiže nakon nedavnog demantovanja da će Telenor banka biti prodata istom kupcu koji je preuzeo Telenor u Srbiji i susednim zemljama. Da podsetimo tada je u zvaničnom obaveštenju rečeno:

„Telenor banka nije deo transakcije, i Telenor je i dalje vlasnik 100 odsto Telenor banke. Najavljeni proces prodaje poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope ni na koji način ne utiče na korisnike banke, niti na njihovu saradnju sa bankom. Svi depoziti i krediti su sigurni, i Telenor banka nastavlja uobičajeno sa svojim poslovanjem”, rekli su predstavnici kompanije.

PPF Group kupio Telenor banku i objedinio poslovanje

Ipak, par meseci kasnije, dogovor je iapk postignut, pa je tako PPF grupa objavila akviziciju poslednje Telenoreve kompanije u Srbiji čime je objedinjeno vlasništvo (ukoliko NBS odobri transakciju). Telenor banka je postala deo Telenor grupe 2013. godine akvizicijom KBC banke. Ona je 2014. godine postala Telenor banka. Ova banka se ubrzo izdvojila na tržištu sa svojim fokusom na poslovanje sa fizičkim licima isključivo putem online poslovanja (predstavljajući se kao “prva mobilna online banka u Srbiji”). Po zvaničnim podacima, banka ima preko 390.000 klijenata, od kojih su mnogi i korisnici usluga Telenor operatera. Procenjuje se da je vrednost poslovanja banke 126 miliona evra. 

Da podsetimo, Telenor grupa je u martu ove godine saopštila da je potpisala ugovor o prodaji svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope sa PPF grupom po ceni od 2,8 milijardi evra. Šta će ovo tačno značiti za korisnike banke saznaćemo uskoro. Za sve dalje informacije budite uz PC Press.

Izvor: PPF Group

Facebook komentari: