Računari i Galaksija

Predstavljena nova Samsung serija laptopova

Samsung Serije 9 Kompanija Samsung Electronics Ltd predstavila je novu generaciju Samsung Notebook-a serije 9, kao i liniju tablet računara GALAXY Tab serije 2 i Galaxy Player. Neverovatno tanak i moderno dizajniran notebook računar, lagani i prenosivi tablet i jedinstveni multimedijalni plejer, predstavljeni su u galeriji – legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića.

„Novi Samsung Notebook serije 9 predstavlja vrhunac Samsungove tehnologije u pogledu izrade i vrhunskog dizajna. Nova serija 9 zadržala je najbolje karakteristike svog prethodnika i uz prefinjeni aerodinamični dizajn omogućava vrhunske performanse i funkcionalnost“, rekao je Jasmin Klapija, produkt menadžer Samsung Electronics i dodao: Mi u Samsungu smo veoma ponosni na to što je ovaj inovativni računar dostupan i u Srbiji i što će, uz novi GALAXY Tab 2, kao i Galaxy Player korisnici u Srbiji imati jedinstvenu priliku da dožive izvanredno multimedijalno iskustvo i efikasniju komunikaciju.“

Predstavljanje ovih uređaja u Srbiji prati i jedinstveni konkurs za dizajn zaštitne futrole za Notebook serije 9 koji je kompanija Samsung Electronics pokrenula na svojoj Fejsbuk stranici. Nagrada za najbolji dizajn je upravo Notebook serije 9, a kompanija Samsung će futrole sa pobedničkim dizajnom poklanjati kupcima ovog računara. Druga i treća nagrada su GALAXY Tab i Galaxy Player.

Notebook Serije 9

Pročitajte i:  Gizmodrom: Čuda sa CES-a

Novi Samsung serije 9 prestavlja neverovatno tanak i kompaktan 13-inčni notebook, jedinstvenog ravnog dizajna debljine 12,9 mm, uz težinu od samo 1,16 kg.

Snaga i performanse su obezbeđeni uz pomoć druge generacije Intel® Core™ i5 procesora, 4 GB memorije i 128 GB SSD. Zahvaljujući tehnologiji Samsung Fast Solution nova serija 9 startuje sistem za 10 sekundi, dok tehnologija Fast Start omogućava „buđenje“ za 1,4 sekunde. Još jedna inovacija je i to da baterija u novoj seriji 9 traje do 7 sati.

GALAXY Tab 2

GALAXY Tab serije 2 dostupan je u 3G i WiFi verzijama, kao i u varijantama od 7 i 10.1 inča. GALAXY Tab 2 nudi korisnicima jednostavan pristup multimedijalnim sadržajima, njihovo puštanje i objavljivanje, a sve preko servisa Samsung Hub.

Mnogo brže performanse i vreme odgovora novog operativnog sistema u okviru višestrukih aplikacija kod modela GALAXY Tab 2 dodatno je unapređeno WiFi i HSPA+ konekcijama od 21 Mbps. Izuzetan multimedijalni doživljaj dodatno je potpomognut funkcijom AllShare Play koja dopušta korisnicima da puštaju multimedijalne sadržaje na svojim GALAXY Tab 2 uređajima sa personalnih računara, drugih Samsungovih smart uređaja, kao i sa internet sajtova trećih strana. Takođe, korisnici mogu da sasvim jednostavno prebacuju sadržaje na druge uređaje ili direktno na internet servise.

Pročitajte i:  ASUS pomera granice sa svojim novim laptopovima

Izvor: Samsung

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,