BIZIT plus

Predstojeći Xiaomi pametni telefon bi mogao dobiti kameru od 200 megapiksela

Xiaomi bi uskoro mogao da prati Motorolu u postavljanju kamere od 200 megapiksela u nadolazeći pametni telefon.

PCPress.rs Image

Ultra premium pametni telefon od 200 megapiksela zvuči prilično uzbudljivo

Izveštaji tvrde da postoji još jedan telefon koji će biti lansiran sa senzorom od 200 megapiksela. Navedeni telefon će takođe imati ekran od 120 Hz, bateriju od 5.000 mAh i Snapdragon 8+ Gen 1 čipset. Iako nije navedeno ime brenda, neki spekulišu da je to Xiaomi telefon. Tačnije, Redmi K50S Pro ili Xiaomi 12T Pro. Oba mogu na kraju biti isti telefon, samo različita imena za različite regione.

Senzor će biti iz Samsung-a, bilo njihov ISOCELL HP1 ili ISOCELL HP3. Oba su od 200 megapiksela, a razlika je u veličini piksela i optičkom formatu – 1/1,22” i 0,64µm i 1/1,4” i 0,56µm, respektivno (pre 4-u-1 binninga). Motorola koristi veći HP1 senzor i nedavno je objavila njegov primer kamere. Uzorak pokazuje šta senzor može da uradi sa omogućenim 4-u-1 pikselima, što je i dalje slika od 50 megapiksela. Nije sasvim jasno koji senzor će Xiaomi koristiti. Međutim, s obzirom na vodeći čipset sa specifikacijom 8+ Gen 1, HP1 ima više smisla. Najnoviji vodeći model kompanije Xiaomi, nedavno predstavljen 12S Ultra, trenutno ima glavnu kameru od 50 megapiksela.

Pročitajte i:  Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 lansiran, stiže na telefone kompanija Realme, Xiaomi, Honor

U poređenju sa ovim, HP1 senzor zvuči bolje na papiru. Biće zanimljivo videti kako će se senzor ponašati u testiranju u stvarnom svetu. Xiaomi 12S Ultra ima ultraširoki i telefoto objektiv, koji su oboje od 48 megapiksela. Telefoto kamera ima periskopsko sočivo, što joj daje mogućnost zuma do 120k. Štaviše, postavlja se pitanje da li će se trenutno partnerstvo između Xiaomi-a i Leica nastaviti za predstojeći uređaj? Moraćemo da sačekamo da saznamo. Ultra premium pametni telefon od 200 megapiksela zvuči prilično uzbudljivo. Ali, kako cene pametnih telefona rastu dalje, koliko će ljudi zaista kupiti jedan? Vodeći model od 200 megapiksela neće biti jeftin.

Izvor: Igyaan

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,