Prepoznavanje lica i na Google+

PCPress.rs ImageGoogle je u četvrtak uveo prepoznavanje lica na svojoj društvenoj mreži Google+. Aplikacija se zove Find My Face i ona skenira fotografije korisnika i njihovih prijatelja kako bi pronašla poznata lica. Kao i Facebook-ov Photo Tag Suggest, aplikacija potom predlaže tagove.

Aktiviranjem aplikacije Find My Face, Google+ možete podstaći druge da vas taguju kad vam se lice pojavi na fotografijama, Naravno, možete kontrolisati koje ćete tagove prihvatiti a koje odbiti. Korisnici su uglavnom izrazili zadovoljstvo zbog nove opcije, koja se može uklučivati i isključivati.

Facebook se suočio s nekim kontroverzama zbog alatke za prepoznavanje lica. Neki korisnici i analitičari se ježe toga što najveća društvena mreža može da identifikuje ljude na osnovu njihovog lica. A Facebook-ova opcija za prepoznavanje se automatski uključuje i korisnici koji je ne žele moraju ručno da je isključe. Zanimljivo je da je, koliko prošlog meseca, Google najavio tužbu protiv Facebook-a zbog opcije tagovanja na fotografijama.

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Fraza „OK Google“ bi u nekim slučajevima mogla postati neobavezna
SBB

Tagovi: , , , ,