Pretraživač Vivaldi dobio bezbedno surfovanje internetom

Vivaldi lansira novu verziju svog web browsera, i to verziju 3.0. Ona će uključivati integrisani blokator praćenja koji je napravljen u partnerstvu sa DuckDuckGo. Uporedo sa ovim izlazi i android beta verzija ovog browsera.

vivaldi pretraživač

Novi blokator reklama

Novi blokator praćenja u Vivaldiju koristi istu listu kao i DuckDuckGo i njihov paket Essentials. Ovaj paket je objavljen u martu, a zasniva se na podacima Tracker Radara, koji redovno cirkuliše po mreži kako bi identifikovao nove trekere koje treba blokirati.

Dodatno je u Vivaldiju ugrađen i blokator reklama i oglasa, ali on neće biti omogućen podrazumevano kao i blokator praćenja. Browser vam već dozvoljava da blokirate oglase koji su obmanjujući ili koji sadrže zlonamerni softver. Sva podešavanja moguće je odraditi gotovo jednim klikom, na ikonici štita u adresnoj traci.

Vivaldi uporedo sa ovim lansira i prvu verzije svoje Android aplikacije, koje je doduše još uvek u beta fazi. Ova aplikacija uključuje većinu Vivaldijevih funkcija sa kojima su korisnici računara već upoznati. Objavljena je i njena kompatibilnost, a radiće na svim uređajima sa Android Lollipop ili novijim operativnim sistemom.

Pročitajte i:  Manjaro Linux Cinnamon prelazi sa Firefox-a na Vivaldi

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: