ERP 2024

Proton Mail i kalendar sada imaju bolje deljenje

Proton je možda najpoznatiji po svojoj VPN usluzi, ali kompanija takođe pravi aplikacije za email i kalendar imajući na umu privatnost. 

PCPress.rs Image

Nove funkcije, za operativniju upotrebu

Sada su više interoperabilni sa vašim prijateljima i porodicom. Proton Calendar je već neko vreme u razvoju kao kalendar koji je na prvom mestu orijentisan ka privatnoste, zajedno sa desktop web aplikacijom ili mobilnom aplikacijom i integracijom sa Proton Mail-om. Međutim, nedostaju mu mnoge funkcije na koje ste možda navikli sa Google kalendarom, Outlookom ili drugim uslugama. Proton sada popravlja jedno značajno ograničenje: konačno možete da delite kalendare.

Proton je u svom saopštenju rekao: „Sa novom funkcijom deljenja Proton Calendar-a, korisnici mogu lako da dele svoj kalendar sa onima kojima je potreban. Poslovni korisnici će moći da dele svoj kalendar sa kolegama od poverenja i lakše sarađuju sa svojim saradnicima kako bi pronašli termine za sastanke i izbegli sukobe u rasporedu. Korisnici će moći da organizuju svoje porodice tako što će podeliti svoj kalendar sa voljenima. Svako ko ima plaćeni Proton plan može da počne da deli svoje kalendare iz web aplikacije.“

Pročitajte i:  88 procenata besplatnih Android VPN-ova nije bezbedno za upotrebu

Proton takođe uvodi još jednu korisnu funkciju za interoperabilnost na Android telefonima i tabletima. Kada primite pozivnicu za događaj u .ics formatu, sada možete da je otvorite pomoću aplikacije Proton Calendar za Android da biste je uvezli u svoj kalendar. Tako se većina pozivnica deli putem emaila i drugih platformi za razmenu poruka, tako da bi to na mobilnom uređaju trebalo da učini mnogo jednostavnijim upravljanje kalendarom u pokretu. Postoji i aplikacija Proton Calendar za iPhone, ali još uvek nema reči o podršci za ICS.

Nove promene bi trebalo da pomognu da se Protonove usluge osećaju manje izolovano od ostatka digitalnog sveta, iako su aplikacije i dalje daleko iza svojih (manje privatnih) konkurenata, barem za sada.

Izvor: Howtogeek.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,