Prva zakrpa za Spectre ipak nije dobra

Kao što je već pisano, Intel je objavio zakrpe za 90% procesora koji su osetljivi na ranjivosti Meltdown i Spectre, ali se ispostavilo da zakrpa za Spectre donosi određene probleme, te je kompanija korisnicima preporučila da ne koriste originalnu zakrpu, već da sačekaju novu.

PCPress.rs Image

Kompanija je na svom web-sajtu objavila da su njihovi stručnjaci identifikovali problem u okviru originalne Spectre zakrpe, te kreirali novu. Tako preporučuju da kompanije koje se bave proizvodnjom kompjuterske opreme, cloud servisi, te pojedinačni korisnici prestanu sa primenom trenutnih rešenja, budući da izazivaju više problema u okviru sistema nego što je predviđeno.

Problem je primećen pošto je više korisnika po instaliranju zakrpe prijavilo da se njihovi uređaji iznenada restartuju, pa, iako su takvi problemi manje opasni nego sistemi koji su osetljivi na napade, ipak diskredituju originalne zakrpe, te stvaraju potrebe za novim rešenjem. Nove zakrpe se trenutno testiraju, a kako bi se sprečilo da dođe do sličnih, ili pak nekih novih problema.

Pročitajte i:  Neki Intel procesori izgubili su skoro 9% performansi gotovo preko noći

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,