BIZIT plus

Prvi utisci: Huawei nova 9

Huawei je upravo predstavio nova 9 telefon za evropsko tržište na velikom događaju u Beču, a kako imamo priliku da isprobamo ovaj telefon, rešili smo da izložimo prve utiske u očekivanju kompletnog testa koji možete očekivati u narednih desetak dana na stranicama našeg sajta.

PCPress.rs Image

Brzo i lepo

Huawei je rešio da u ovoj seriji implementira mnoštvo stavki koje su obično rezervisane za najvišu kategoriju uređaja, pa tako ovde imamo OLED ekran od 120 Hz, izuzetan dizajn i kvalitet izrade, (veoma) brzo punjenje. Takođe, stiže sa Qualcomm čipsetom. Ukoliko se pitate otkud to, „začkoljica“ je u tome što je reč o Snapdragon 778G 4G varijanti – dakle, nije reč o 5G telefonu. Što nama neće praviti razliku, nažalost, još dugo, dugo vremena. S druge strane, čipset donosi odlične performanse, kako u procesorskom, tako i u grafičkom delu. Tome doprinose i 8 GB sistemske memorije, dok za skladište Huawei nudi 128 GB.

PCPress.rs Image

Sistem je vrlo odzivan i rado reaguje na komande, a odličan utisak upotpunjuje izuzetno responzivan ekran i sjajan osećaj pod prstima, bilo kada je reč o specijalnom premazu na gornjoj strani ili divnom materijalu poleđine. Kad govorimo o tome, veoma značajan utisak koji telefon ostavlja je – vrhunska estetika.

Pročitajte i:  Revolucionarne Huawei slušalice stižu uskoro na srpsko tržište

PCPress.rs Image

Jednostavno rečeno, nova 9 je izuzetno lep telefon, u ruci deluje veoma lagano sa masom od 175 grama, malom debljinom i relativno kompaktnom dijagonalom od 6,57 inča. Ne znamo koliko će se izdržljivim pokazati savijeni bokovi sa zakrivljenim ekranom, ali i to upotpunjuje doživljaj kompaktnosti telefona, čineći ga elegantnijim, ali i naizgled manjim nego što to zaista jeste. Telefonu sa te strane upućujemo sve pohvale.

PCPress.rs Image

Odlična kamera

Imali smo priliku da isprobamo kameru i možemo reći da kreira odlične fotografije. Kamera sistem je oslonjen na 50 MP RYYB glavni senzor, koji je zaslužan za gro mogućnosti ovog telefona u domenu snimanja fotografija i videa. Huawei je poznat po noćnoj fotografiji, te vam stoga donosimo nekoliko primera noćnih fotografija.

Primeri noćnih fotografija snimljenih nova 9 telefonom

Inicijalni utisci su veoma pozitivni. Više informacija ćemo doneti u finalnom review članku koji možete očekivati oko 30. novembra!

Facebook komentari: