Facebook: Stara mreža, novo ime

Ako je verovati onome što se piše, Facebook bi uskoro mogao drugačije da se zove. Društvena mreža koja odavno zauzima važno mesto u životima korisnika tako bi mogla da se zaodene novim ruhom.

PCPress.rs Image

Vesti su potekle od portala The Verge, koji se poziva na izvor koji je dobro upućen u situaciju. Naime, očekuje se da Mark Zuckerberg o novom imenu obavesti javnost na Connect konferenciji koja je zakazana za 28. oktobar, mada je skoro sasvim sigurno da će se prve najave dogoditi pre toga.

O novom imenu se za sada ne zna mnogo, pa nije poznato hoće li se s nazivom promeniti i sve ostalo. Prema izveštajima o promeni zna tek nekoliko zaposlenih, a spekuliše se da je u vezi s metaverse momentom – virtuelno okruženje, novi svet kojem korisnici pristupaju preko interneta, te sa VR servisom Horizon. To znači da bi kompanija mogla da se proširi dalje od postojećih servisa i postane više od Facebooka, Instagrama i WhatsAppa.

PCPress.rs Image

Zuckerberg je još u julu rekao da bi korisnici Facebook od društvene mreže vrlo brzo mogao da postane metaverse kompanija. Tako je promena imena najverovatnije u vezi s tim, te nas čeka potpuno novi univerzum.

Pročitajte i:  Facebook prekršio pravo Palestinaca na slobodno izražavanje

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,