LinkedIn dodaje AI alate

LinkedIn proširuje svoj skup funkcija veštačke inteligencije, ovog puta dodajući alate koji će generisati sadržaj za korisničke profile i opise poslova.

PCPress.rs Image

Jedna alatka koja je najavljena će skenirati korisničke profile u potrazi za veštinama i iskustvima i izbaciti predloženu kopiju ili rezimee za dodavanje u druge odeljke profila. Kompanija kaže da i dalje preporučuje korisnicima da pregledaju i uređuju ono što je alatka generisala „kako bi se uverila da je tačna i usklađena sa vašim tonom i iskustvom“. LinkedIn će početi da testira alat od danas i proširiće pristup svim LinkedIn Premium pretplatnicima tokom narednih nekoliko meseci.

Još jedan alat za zapošljavanje obećava da će pisanje opisa poslova učiniti „bržim i lakšim“ i „pojednostaviti“ proces zapošljavanja. Poslodavci će pružiti informacije o ulozi, uključujući naslov i naziv kompanije, a LinkedIn-ov alat će generisati opis koji menadžer za zapošljavanje zatim može da izmeni.

Korišćenje alata za automatizaciju u procesu zapošljavanja nije ništa novo, i postoji velika šansa da su vaše prijave za posao pregledane od strane mašine koja traži relevantne ključne reči ili traži da rangira kandidate. LinkedIn-ovi sistemi za regrutovanje godinama koriste AI alate za predlaganje kandidata.

Pročitajte i:  Reklame za "AI devojke" preplavile društvene mreže

Ovi alati za profil i opis posla su samo najnovije u nizu funkcija koje pokreće AI koje je kompanija nedavno najavila: ranije ovog meseca, LinkedIn je rekao da će koristiti AI sisteme za generisanje upita za „saradničke“ članke, kojima ljudski korisnici mogu da doprinesu . A matična kompanija LinkedIn-a Microsoft ulaže milijarde dolara u OpenAI, programera ChatGPT-a i osnovnih GPT modela koje LinkedIn-ovi alati koriste.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,