BIZIT plus

PSA: Trebalo bi da ažurirate Chrome na svom računaru zbog ozbiljne ranjivosti

Google Chrome je najpopularniji veb browser na svetu, a kompanija iz Mountain View-a vredno radi na ispravljanju ranjivosti tokom 2023. godine.

PCPress.rs Image

Ažurirajte svoj Chrome Browser

Trebalo bi odmah da ažurirate Chrome na svom računaru jer se radi o ozbiljnoj bezbednosnoj slabosti Sada je kompanija objavila obavezno ažuriranje koje uključuje zakrpu za “zero-day” slabost.

Internet browser je potvrdio izdanje Chrome verzije 119.0.6045.199 za Mac i Linux, i verzije 119.0.6045.200 za Windows. Ovo izdanje ispravlja “zero-day” ranjivost označenu kao CVE-2023-6345. Ova ranjivost odnosi se na problem “integer overflow” u otvorenoj Skia grafici.

“Google je svestan da postoji iskorišćavanje CVE-2023-6345 u stvarnom svetu”, kompanija je takođe napomenula na blogu za izdanje Chrome-a.

“Pristup detaljima o greškama i linkovima može biti ograničen dok većina korisnika ne bude ažurirana sa ispravkom”, objasnio je Google. “Ograničenja ćemo zadržati i ako greška postoji u biblioteci treće strane koja joj takođe zavisi, ali još nije popravljena.”

U svakom slučaju, trebalo bi odmah da ažurirate Chrome na svom računaru, jer se “zero-day” slabosti često iskorišćavaju od strane državnih aktera za hakovanje uređaja. Chrome se obično automatski ažurira prilikom ponovnog pokretanja aplikacije, ali možete proveriti i ažurirati putem menija sa tri tačke, zatim klikom na: help > About Google Chrome.

Pročitajte i:  Novi Declutter alat Chromea može uskoro pomoći u upravljanju sa 100 plus otvorenih tabova

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari: