Radnici Apple-a zahtevaju veću slobodu pri izboru odakle žele da rade

Neki zaposleni u kompaniji Apple odbijaju da se tehnološki gigant vrati u kancelarijski pilot program, koji će uskoro zahtevati da većina njegovih korporativnih radnika bude u kancelariji najmanje tri dana u nedelji.

PCPress.rs Image

Radnici se zalažu za veću fleksibilnost

Zaposleni, koji se organizuju u okviru novoformirane grupe poznate kao Apple Together, koja se zalaže za dobrobit i prava radnika, mole rukovodstvo za veću fleksibilnost. Oni takođe pozivaju na prekid veze između spoljnog marketinga kompanije kupcima da njeni proizvodi omogućavaju ljudima da „rade sa bilo kog mesta“ i njenih internih poruka zaposlenima. Apple nije odmah odgovorio na zahtev za komentar na pismo i nije odgovorio na raniji zahtev za komentar o svojim planovima za povratak na posao.

Apple pilot hibridnog povratka prvobitno je izazvao negativnu reakciju u junu 2021. nakon što je predstavljen zaposlenima, ali je Apple, kao i većina kompanija, odbio uvođenje kao rezultat novih varijanti Covid-19 u jesen i zimu. Nakon kašnjenja, Apple je započeo svoj fazni pristup vraćanju radnika u kancelariju, počevši od jednom nedeljno početkom aprila, da bi se nedavno povećao na dva puta nedeljno. Za sada se ne zna kada će se radnici u potpunosti vratiti na stari model rada u kancelarijama, i da li će, odnosno da li će njihova molba uroditi plodom.

Pročitajte i:  Apple radi na razvoju "tanjeg" iPhone-a

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: