TrendMicro

Recorded Future – What does the dark web know about your company? Why is it such a big deal? – Roaming Networks | BIZIT2021

Bezbednost je veoma bitna u modernoj eri, a Dmitar Ćulafić, Deputy Chief Executive Officer, Roaming Networks uz asistenciju Tamare Velanac se bavio najmračnijim stranama modernog povezanog sveta.

PCPress.rs Image
Tamara Velanac, Senior Security Engineer, Clico i Dmitar Ćulafić, Deputy Chief Executive Officer, Roaming Networks

Njegova prezentacija “What does the dark web know about your company? Why is it such a big deal?” ukazuje na ogromne rizike kojima su izložene organizacije i finansijske institucije. Istovremeno je predstavljena Recorded Future platforma koja analizira i prati potencijalne rizike koji potiču sa različitih strana, uključujući i dark web, za šta je zaslužna saradnja sa kompanijom Clico.

“Sva naša ulaganja u bezbednost, ispostavlja se, nisu dovoljna. Zašto? Sve novo što smo kupovali dodavali smo na staru infrastrukturu i tako pravili sve složeniju infrastrukturu koja je imala razne vrste problema. Istovremeno, i hakeri su ulagali u sebe i kreirali sve sofisticiranije napade, te se danas mnogo više moramo osloniti na automatizaciju i veštačku inteligenciju – i hakeri to rade. Nije dovoljno baviti se bezbednošću samo na nivou interne mreže, već moramo znati i šta znaju oni koji se okupljaju negde tamo, na mračnim stranama interneta i predstavljaju pretnju za kompanije i korisnike. I to moramo znati – pravovremeno. Preko 50 miliona referenci se doda svakog dana u Recorded Future, tako imamo milijarde referenci iz kojih analizama dobijamo pravovremena znanja.”

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,