Recorder app Google Pixel 4 telefona automatski prebacuje govor u tekstualne beleške

Već imamo dosta informacija kada nadolazeći Pixel 4 u pitanju, uključujući i novu aplikaciju: “Recorder”, za snimanje glasa. U članku portala 9to5Google, koji su imali prilike da dođu u kontakt sa aplikacijom, sve deluje prilično jednostavno – pritisnete dugme za snimanje, zatim podelite audio zapis sa drugima. Na iznenađenje, Google je ažurirao aplikaciju pre javnog predstavljanja i to jednom veoma zgodnom funkcijom, a to je audio transkripcija.

pixel 4 recorder

Sa sajta XDA Developers testirali su ovu funkciju i izgleda da veoma dobro radi. Transkripcija je kod probnog tekstualnog primerka pogrešila par reči gde je određeno englesko ime napisala pogrešno i dodala još par reči, ali je u principu, kažu sa ovog portala bilo prilično čitko i pozitivno iskustvo.

pixel 4 recorder

Ukoliko inače hoćete ovakvu neku mogućnost kao što je audio transkripcija, morate da platite određenim servisima. Google je tako nešto napravio u okviru svoje aplikacije i može biti lepa alternativa, pogotovo ako bude besplatno.

pixel 4 recorder

Kao fina opcija napravljeno je i da vam aplikacija pokaže gde se određena reč iz teksta nalazi u zvučnom zapisu. Ovo može biti od velike koristi, pogotovo ako nemate mnogo vremena da iznova preslušavate snimljeni zvuk. Takođe, automatski možete na delove zapisa dodavati takozvani time code, što će vam dodatno olakšati kretanje kroz transkript. Navodi se i da bi mogla biti uvedena funckija da ukoliko ukucate, aplauz, muzika, smeh, telefon, zviždanje da bi vas aplikacija odvela na taj deo zapisa. To već zvuči kao fenomenalno ali i kao nešto što nismo tako sigurni da ćemo odmah videti.pixel 4 recorder

Pohvalno je da se sve ove funkcije izvršavaju direktno na uređaju, a ne na nekom cloud servisu, tako da ne morate da brinete da li vaše transkripte sluša Google. Trenutno će biti podržan samo engleski ali se pretpostavlja da će i drugi jezici ubrzo stići na ovu aplikaciju. Pretpostavlja se da će ova aplikacija biti predstavljena 15. oktobra sa Pixel 4 telefonom.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,