Red Dead Redemption 2 u samom startu prihodovao 725 miliona dolara

Najnoviji igrački hit kompanije Rockstar, Red Dead Redemption 2, je postao dostupan u petak u vidu digitalne i fizičke kopije na konzolama aktuelne generacije. Kao i uvek kada je Rockstar u pitanju, navikli smo na juriše na svetske rekorde. Red Dead Redemption 2 nije razočarao, pošto je generisao ogroman prihod u prvim danima prodaje.

PCPress.rs Image

Naime, igra je generisala čak 725 miliona dolara prihoda u prva tri dana prodaje, što je svrstava gotovo u sam vrh po kriterijumu zarade. Naime, ovo je sada druga igra na listi igara sa najvećom zaradom u samom startu. Ispred nje je samo GTA V, koji je takođe kreirao Rockstar. GTA V je za prva tri dana prodaje prihodovao gotovo nestvarnih milijardu dolara!

Istovremeno, Red Dead Redemption 2 je uspeo da obori nekoliko rekorda. Reč je o najprodavanijoj igri na Playstation Network servisu kada su pre-orderi u pitanju, najprodavanijoj igri u prvom danu dostupnosti i najprodavanijoj igri u prva tri dana na pomenutom Sony igračkom servisu. Naravno, zabeleženi su i mali problemi u funkcionisanju mreže, što i nije čudno, budući da igra zahteva preko 100 GB prostora za instalaciju, što se uglavnom preuzima putem interneta.

Pročitajte i:  Supermarket Simulator: Igra koja simulira život

Volite li Divlji zapad?

Igra je smeštena u period tzv. Divljeg zapada, a reč je o akcionom naslovu koji koristi open world principe, donoseći igračima stotine sati igranja, ogroman broj misija, mogućnosti za zabavu i slično. Pored osnovnog režima, tu je i Red Dead Online, ali on nije istovremeno postao dostupan kada i osnovna igra. Naime, multiplejer komponenta Red Dead Redemption 2 igre će postati dostupna tokom novembra.

PCPress.rs Image

Šta sa PC verzijom?

Prethodno izdanje igre Red Dead Redemption se nikada nije pojavilo na PC računarima. Za sada nema zvaničnih informacija da li će se Red Dead Redemption 2 pojaviti i u PC verziji. Igrači se nadaju da će, po uzoru na GTA V koji se najpre pojavio na konzolama, a potom godinu dana kasnije u dosta ispoliranijem izdanju i na PC računarima, i Red Dead Redemption 2 ići istom putanjom. Međutim, za sada nema zvaničnih najava, premda su zagriženi poklonici uspeli da pronađu u fajlovima igre nekoliko opcija koje su tipične za PC računare, uključujući i reference za Oculus HMD sistem virtuelne realnosti.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja super igru Farming Simulator 22

Izvor: Hexus

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,