ReMarkable 2: Najmanji tablet na svetu

Oni koji velike i raznobojne ekrane smatraju distrakcijom, mogli bi da se obraduju novom uređaju ReMarkable 2 koji nazivaju i „najmanjim tabletom na svetu,“ i koji može da se koristi za čitanje, pisanje, te hvatanje beleški.

PCPress.rs Image

Mali, ali skup

Prvi ReMarkable model pojavio se još 2017. godine, te se u to vreme smatrao važnim korakom ka e-ink tabletima. Upoređivali su ga sa Kindle uređajima, samo što je od njih nešto veći, i može da posluži i za pisanje. Eksperti su iskustvo pisanja opisali kao „odlično,“ te istakli i to da baterija traje dovoljno dugo, a jedini problem bila je cena od 599 dolara, koja se nešto kasnije spustila za 100 dolara.

Prvi ReMarkable dobio je mnoga softverska ažuriranja u protekle dve godine, pa su ga skoro pretvorila u potpuno novi tablet. Tako su stigle nove funkcije poput one za prepoznavanje rukopisa, te one koja omogućuje kopiranje i prenošenje teksta, a oni koji su ih testirali tvrde da rade besprekorno.

ReMarkable 1.0 ipak nije bio potpuno savršen, ali je bio dovoljno blizu tome, pa se od ReMarkable 2 modela očekivalo još više. Stigao je sa smanjenim dimenzijama, pa je trenutno najmanji tablet koji može da se nađe na tržištu, i sa redizajniranim hardverom koji je kašnjenje u pisanju sa 40 milisekundi sveo na svega 20. Uređaj može da se nabavi za 399 dolara, pa je tako i cena nešto povoljnija u odnosu na prethodni model.

Pročitajte i:  Nokia T20 tablet u novembru u Srbiji

Izvor: Mashable

Facebook komentari:

Tagovi: , ,