Top50 Glas publike

Rešenje za Twitter: Elon Musk zaposlio hakera

Problemi na platformi Twitter već neko vreme privlače pažnju, a haos zahteva hitna rešenja. Jedno od zanimljivijih je ono u okviru kojeg je Musk zaposlio jednog hakera.

PCPress.rs Image

George Hotz je najpoznatiji po tome što je jednom hakovao PlayStation 3. To je privuklo Muskovu pažnju, pa ga se setio kad su počeli problemi u kompaniji koju je tek kupio. Haker je dobio zadatak u obliku izazova – da zadate probleme reši u roku od tri meseca. Jasno je da se ne radi o svim problemima, budući da ih je na platformi trenutno mnogo, pa se od Hotza očekuje da se fokusira na search funkciju koja ne radi.

Musk je i ranije pokušavao da ga zaposli, a zbog problema u kompaniji Tesla. Nisu uspeli da se dogovore, a Hotz je nakon toga osnovao kompaniju Comma AI koja je napravila softver koji je konkurencija Tesla autopilotu. Nakon tih problema Musk i Hotz su ipak pronašli zajednički jezik, a nakon što ga je haker pohvalio zbog otpuštanja svih onih koji nisu želeli da rade na „hardcore“ Twitter-u. Nakon toga je dobio ponudu za posao.

Pročitajte i:  Bivši šef bezbednosti Twittera: Twitter je manje bezbedan dok je na čelu kompanije Musk

https://twitter.com/realGeorgeHotz/status/1592945472519680001?s=20&t=hTgfc-hr2xCvK6Psg85jcQ

Izgleda da Hotz ipak neće uspeti da zameni ceo tim, što na kraju i nije veliko iznenađenje. Izvesno je da će Twitter nastaviti s radom, a mnogi pretpostavljaju da će Musk otpuštene radnike morati da pozove natrag. Jedan haker nije dovoljan.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *