Review: Držite prezentacije bilo gde – prenosivi projektor Epson EB-1795F

Epson EB‑1795F je lak i moderan projektor namenjen poslovnim korisnicima koji su non‑stop u pokretu i često drže prezentacije. Zato su mu važni aduti bežična konektivnost i 3LCD tehnologija

PCPress.rs ImageSve češće imamo potrebu da obavimo kvalitetnu prezentaciju pred potencijalnim saradnicima, partnerima ili kupcima kako bismo sagledali zajedničke ciljeve ili ostvarili saradnju. U skladu s tim, projektor je ključni alat koji omogućava da prezentaciju vidi iole veća publika. Epson je razvio specijalizovanu kategoriju mobilnih poslovnih projektora, a EB‑1795F je odličan predstavnik te linije.

Već od prvog momenta jasno je da se radi o specijalnom uređaju. Dimenzije su veoma kompaktne, uz visok kvalitet izrade, što omogućava da se EB‑1795F smesti u male torbe, poput onih koje su namenjene poslovnim laptopima. Epson kaže da na tržištu nema manjeg LCD projektora, što ukazuje na tehnološku naprednost ovog modela. Male dimenzije samo su deo priče i nisu umanjile kvalitet – projektor koristi 3LCD tehnologiju i obezbeđuje visok kvalitet prikaza.

Boje su potpuno prirodne što je raritet u ovoj kategoriji, a impresivna je i jačina osvetljenja od čitavih 3200 lumena. Da sve bude bolje, oštrina i kvalitet prikaza su na visokom nivou jer EB‑1795F na površini dijagonale do 300 inča podržava Full HD rezoluciju slike.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Podešavanje i lakoća prilagođavanja projektora različitim uslovima su dobar adut – praktičnost je očito bila visoko na listi prioriteta prilikom njegovog dizajniranja. Tu je Screen Fit tehnologija koja omogućava prilagođavanje prikaza publici koja sedi van centra. Projektor ne mora da bude daleko od površine na kojoj se prikazuje slika, što olakšava organizaciju publike. Za povezivanje s drugim uređajima ugrađen je Wi‑Fi modul, ali je implementiran i NFC. Umesto PC‑ja, za kontrolu je dovoljan pametni telefon sa Android operativnim sistemom i instalirana propratna aplikacija. Tu su Miracast podrška i Gesture sistem, tako da gestovima možete da šetate kroz prezentaciju.

PCPress.rs ImageKorisnicima koji su navikli na klasiku na raspolaganju su USB 2.0 Type‑A i Type‑B, kao i VGA i HDMI ulazi. Interesantna je implementacija starijeg kompozitnog ulaza, a tu je naravno i audio‑ulaz. Dobra vest je da smanjene dimenzije ne utiču na trajnost, pa tako radni vek lampe iznosi oko 4000 časova u 214 W režimu, odnosno oko 7000 časova u Eco mod‑u u kome je osvetljenje oko 1900 lumena, što je i dalje veoma upotrebljivo.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Epson EB-1795F je uređaj koji oduševljava svojim kvalitetom prikaza. Ne samo zbog odličnog osvetljenja od 3200 lumena već izuzetno kvalitetne reprodukcije boja, čistoće prikaza i visoke rezolucije (1920×1080 piksela). Pritom je sve spakovano u kompaktno kućište, što povećava portabilnost i čini ovaj model idealnim odabirom ukoliko cena nije prepreka, a želite da ostavite utisak kada održavate prezentaciju. U tom slučaju EB‑1795F biće vaš verni saputnik i kec u rukavu.

EPSON EB‑1795F
Tehnologijia 3LCD RGB liquid crystal shutter
Osvetljaj 3200 lumena (normal) / 1900 lumena (eco)
Rezolucija 1920*1080 piksela (16:9)
Kontrast 10.000:1
Trajnost lampe 4000 časova (normal) / 7000 časova (eco)
Žične konekcije USB 2.0a i USB 2.0b, VGA, HDMI, kompozitni, stereo audio, MHL
Bežične konekcije WiFi 802.11n / NFC / Miracast
Keystone podešavanje vetikalno/horizontalno Auto ± 30° / Auto ± 20°
Procesiranje boja 10 bita
2D vertikalno osveženje 100 – 120 Hz
Zum/fokus Manualni – 1 – 1.2x / motorizovani
Dimenzije i težina 292‎*213*44 mm; 1,8 kg
Ostalo Torba, daljinski, ugrađeni zvučnik 1 W
Cena uzorak

www.epson.eu

(Objavljeno u PC#246)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,