BIZIT plus

Review: Motorola G9 Power – Snaga broja devet

Slično kao i kod prethodnih telefona Moto G serije koji su nosili sufiks Power, naglasak je i ovog puta na ogromnoj bateriji koja s lakoćom omogućava višednevno korišćenje. No, da li je to sve što je potrebno? Koliko još može telefon? Ovo su važna pitanja, jer se od današnjih telefona očekuje zaista mnogo u svim domenima primene, ma koliko bili pristupačni.

PCPress.rs Image

Pristupačno i funkcionalno

Idealan jeftin telefon ne postoji i zato se proizvođači fokusiraju na jednu udarnu osobinu. S vremenom, kako su kriterijumi rasli, a tehnologija se „spuštala u mase”, širio se i spektar udarnih aduta, bez obzira na cenu od dvestotinak evra. Stoga i Motorola G9 Power nije mogla da ostane samo na bateriji, već je morala ponuditi i još neke adute.

PCPress.rs Image

Odlična Moto G serija u devetoj inkarnaciji može da se pohvali vrlo dobrim Power modelom. Odmah ćemo izložiti tri udarna aduta ovog telefona. Najpre, imamo bateriju od 6000 mAh! Kapacitet je ogroman, a opet možda kao nikad do sada ne ostavlja tako impresivan utisak, budući da danas ima dosta telefona s kapacitetom od 4000 do 5000 mAh u sličnoj cenovnoj klasi. Ipak, niko ne može da porekne da G9 Power i dalje donosi barem dvodnevni intenzivan rad na telefonu, a iole štedljivim korisnicima i više od toga. U pakovanju se dobija punjač od 20 W (došlo vreme da se ovo smatra luksuzom ili barem bonusom) koji će brzo dopuniti masivnu bateriju.

Pročitajte i:  Android malver u lažnom Google Chrome ažuriranju

PCPress.rs Image

Drugi adut telefona jeste činjenica da je veličina ekrana impozantna – čak 6,8 inča. Naravno, u zavisnosti od vašeg gledišta, ovo može biti i mana, ali G9 Power je sjajan izbor za sve koji vole velike telefone. Okviri oko ekrana nisu baš mali, naročito donja ivica, a rezolucija nije Full HD (720 × 1640 piksela je u pitanju), ali osećaj rada na velikom ekranu je tu, i naročito će pogodovati svima koji često pregledaju razne multimedijalne i druge digitalne sadržaje.

PCPress.rs Image

Kamera i hardver

Danas svaki telefon mora imati dobru kameru, bez obzira na cenu. Motorola se odlučila da opremi telefon sistemom s tri kamere, gde imamo dva senzora po 2 MP za macro i senzor dubine, dok je glavni senzor od 64 MP prilično dobar i pruža veoma dobre rezultate. Snimci su natprosečnog kvaliteta za ovu cenovnu klasu, definitivno. Jedino bismo zamerili što je video ograničen na 1080p rezoluciju, dok je 4K ostavljen za neke bolje modele.

Snimci kamere Motorola G9 Power telefona

Kamere su postavljene u iPhone-oliki blok u gornjem ćošku u formi ringli šporeta. Pohvalili bismo oštrinu fotografija, kao i veoma dobar noćni mod koji odlično funkcioniše, što nije svakodnevica u ovoj kategoriji. Prednja kamera od 16 MP je izvedena u punch hole stilu.

Pročitajte i:  realme 12 Pro: Harmonija stila i performansi

PCPress.rs Image

Hardverski, telefon je dobro osmišljen. Koristi Snapdragon 662 koji daje sasvim dovoljno snage za glatko korišćenje telefona, u kombinaciji sa 4 GB RAM-a i sasvim dobrih 128 GB internog skladišnog prostora, što se može proširiti memorijskom karticom.

PCPress.rs Image

Rezultat koji Motorola G9 Power ostvaruje u Geekbench 5 testu

Sve to pogoni Android 10, koji stiže s Moto Experience funkcijama koje nadograđuju uglavnom vanila varijantu Android-a novim mogućnostima i opcijama za upravljanje.

Korisnički interfejs Motorola G9 Power telefona

Kada na sve to dodamo da je reč o dopadljivom uređaju veoma dobre izrade, dobijamo veoma zaokruženu sliku. Motorola želi da pažljivo ispuni svaku kategoriju i svaki cenovni rang telefonima koji će imati nekoliko veoma dobrih aduta pred najširim auditorijumom. Nema sumnje da će G9 Power nastaviti niz Motorola uređaja s odličnim odnosom uloženog i dobijenog. Da li je to dovoljno u današnjem trenutku? Vreme će pokazati, ali veoma dobro iskustvo našeg druženja s ovim telefonom sugeriše da verovatno jeste.

PCPress.rs Image

Korisna adresa: motorola.com/rs/sr/home

Facebook komentari: