Rivian će koristiti Tesline punjače sledeće godine

Proizvođač automobila će usvojiti NACS priključke za punjenje kao standard u R1 i R2 vozilima.

PCPress.rs Image

Proizvođači automobila polako usvajaju NACS standard

Rivian se pridružuje General Motors-u i Ford-u u korišćenju Tesline mreže – Supercharger. Proizvođač automobila će ponuditi vlasnicima R1T i R1S adapter za povezivanje električnih vozila sa Supercharger stanicama na proleće sledeće godine. Takođe, Rivian će usvojiti priključke za punjenje Severnoameričkog standarda za punjenje (NACS) kao standard u R1 vozilima od 2025. godine, kao i na predstojećoj R2 platformi.

Ovaj potez znači da će vlasnici Rivian-a uskoro moći da dopune bateriju svog vozila na više od 12.000 Teslinih superpunjača širom SAD i Kanade. Rivian takođe planira da nastavi da širi svoju mrežu brzih DC punjača pod nazivom Adventure Network.

„Usvajanje severnoameričkog standarda punjenja omogućiće našim postojećim i budućim kupcima da iskoriste Teslinu ekspanzivnu supercharger mrežu. Mi nastavljamo paralelno da gradimo našu Rivian Adventure Network“. „Radujemo se nastavku pronalaženja novih načina za ubrzanje usvajanja EV, rekao je izvršni direktor kompanije RJ Scaringe.

Prošle godine, Tesla je navela da će otvoriti NACS standard. NACS standard je napravio korake ka tome da postane pravi standard za punjenje električnih vozila u Severnoj Americi. Ford, GM i sada Rivian prihvataju ga kao deo očiglednog udaljavanja od kombinovanog sistema punjenja (CCS).

Tesla je u novembru iznela svoje argumente za NACS standard. Kompanija je navela da proširenje Supercharger mreže znači da je standard imao daleko širu dostupnost od CCS-a. Prelazak proizvođača automobila na NACS standard mogao bi da izvrši pritisak na kompanije poput Electrify America i Chargepoint-a da ga usvoje u svojoj infrastrukturi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: