Da li vas je WhatsApp potajno slušao? Google kaže da je to samo greška

Da li WhatsApp sluša razgovore iz stvarnog sveta? Postoji šansa da Privacy Dashboard vašeg Android telefona tako misli, ali Google je sada otkrio da je ovo greška.

PCPress.rs Image

Google je otkrio da WhatsApp nije slušao neke korisnike kao što je sugerisala Android Privacy Dashboard

Korisnik Tvitera Foad Dabiri je prošlog meseca primetio da je Privacy Dashboard njegovog telefona pokazala da WhatsApp često koristi njegov mikrofon. Privacy Dashboard za Android vam omogućava da dobijete evidenciju kada aplikacije koriste dozvole vašeg telefona, a Dabirijev dnevnik je pokazao da WhatsApp pristupa mikrofonu svakih nekoliko minuta. WhatsApp je u to vreme odgovorio na problem, sugerišući da je ovo Android greška, a Google je sada potvrdio ovu tvrdnju:

“Nedavna Android greška koja utiče na ograničen broj korisnika WhatsApp-a proizvela je pogrešne indikatore privatnosti i obaveštenja na Android Privacy Dashboard. Korisnici sada mogu da ažuriraju svoju aplikaciju WhatsApp da bi rešili ovaj problem. Zahvaljujemo se WhatsApp-u na njihovom partnerstvu i izvinjavamo se zbog bilo kakve zabune koju je ova greška izazvala kod korisnika”.

Pročitajte i:  WhatsApp snizio minimalni dozvoljeni uzrast za upotrebu aplikacije u Evropi na 13 godina

Dakle, trebalo bi da nastavite i da ažurirate WhatsApp ako je vaš telefon prikazivao ova upozorenja. Opet, da li će to nekoga od nas razuveriti da nas naši telefoni uopšte ne slušaju?

U svakom slučaju, najnovije stabilno ažuriranje WhatsApp-a takođe donosi mogućnost utišavanja nepoznatih pozivalaca, kao i novu funkciju provere privatnosti. Dakle, čak i ako ne patite od ovog problema, možda biste ipak želeli da ažurirate.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,