TrendMicro

Roboti kao moderni gladijatori

Jedan kineski reality šou, koji je inspirisan borbenim robotima, prvog dana emitovanja pratilo je skoro 80 miliona građana.

PCPress.rs Image

Borbeni roboti prvi put su prikazani na Comedy Central-u 2000. godine, a tadašnji šou – BattleBots – prikazivao je ručno napravljene robote koji su se borili „do smrti.“ Borbe robota su postale toliko popularne u Sjedinjenim Američkim Državama, da su mehanički borci počeli da se pojavljuju u reklamama za Super Bowl, te kao sporedni glumci u nekim popularnim serijama.  

Skoro dve decenije kasnije ovaj koncept je dospeo i do Kine, pa je online serijal Clash Bots, koji ima 12 epizoda, već osvojio ljubitelje robota, ali i one koji vole dobru borbu . Za razliku od serijala BattleBots, koji su vodile poznate ličnosti druge kategorije, Clash Bots je ugostio neke od najpopularnijih ličnosti u Kini, što donekle objašnjava veliku gledanost.

Ovo nije jedini kineski šou sa ovom tematikom, pa i King of Bots, koji je počeo da se emituje u januaru, prikazuje robote koji se bore u specijalno pripremljenoj areni, te pokušavaju da unište jedni druge dok paralelno izbegavaju brojne prepreke.

Pročitajte i:  Kad ruka kontroliše na stotine dronova

Izvor: Abacus News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,