ePlaneta

Robotska kosilica za pametna domaćinstva

Autonomne robotske kosilice nisu ništa novo, ali ipak još uvek nisu uobičajena pojava na travnjacima. Plodno tle otvara prostor za sve više modela, te se nedavno pojavio i 435X iz kompanije Husqvarna – kosilica koja može da radi u tandemu sa Amazon Alexa-om, te da se preko Google Home-a povezuje sa ostalim uređajima u okviru pametnog domaćinstva.

PCPress.rs Image

Tako se radi o kosilici koja zahvaljujući virtuelnom asistentu može da se kontroliše samo uz pomoć glasa, i to prilično jednostavno budući da je dizajnirana tako da savladava i kompleksne terene. Otvoreni API korisnicima omogućava da dublje personalizuju svoje kosilice, a tu su i sigurnosne opcije koje čitavo iskustvo čine sigurnim. Najznačajnija je ona opcija zahvaljujući kojoj se kosilica zaustavlja svaki put kada se prevrne ili kada neko pokuša da je podigne, a tu je i detektor objekata – Ultrasonic – koji usporava kosilicu svaki put kada se približava nekoj prepreci.

Kosilica funkcioniše zahvaljujući bateriji koja traje do 100 minuta, dok punjenje traje oko pola sata. Može da se nabavi po ceni od 5.860 dolara, što nije malo za prosečno pametno domaćinstvo.

Pročitajte i:  Robot za precizne hirurške intervencije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,