Roomba: Usisivač koji psuje

Veliki je broj ljudskih bića izgovorio neku ružnu reč kada bi tokom usisavanja naišli na neku prepreku ili se sapleli o kabl usisivača, pa se pretpostavljalo da će se psovke potpuno izgubiti kada robotski usisivači kao što je Roomba budu preuzeli stvar u svoje ruke. Budući da robotski usisivači uče na greškama, pa uspešno izbegavaju prepreke na koje su ranije nailazili, greške se retko dešavaju, a i kada se dogode pametni usisivači ih dostojanstveno podnose.

PCPress.rs Image

I tako je bilo sve dok YouTube kreator Michael Reeves nije odlučio da bi moglo da bude zabavno ako bi njegov Roomba usisivač dobio ljudsku dimenziju, pa je svoj model „popravio“ tako da svaki puta kada naiđe na neku prepreku u obliku nameštaja ili kućnog ljubimca počne naglas da psuje. U tome je uspeo tako što je u usisivač implementirao Raspberry Pi, radio prijemnik, Bluetooth zvučnik, i nekoliko novih senzora.

Krajnji rezultat je, tvrde oni koji se razumeju u humor, prilično urnebesan, iako se pretpostavlja da brzo dosadi onome koji psovke sluša prilikom svakog usisavanja. Reeves nije podelio šemu za konstruisanje „bezobraznog“ usisivača, pa oni koji budu poželeli da urade nešto slično moraće da grade po principu „uradi sam.“

Pročitajte i:  YouTube Music daje čistiji izgled Now Playing ekrana na vebu 

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: