Rukovodilac Microsoft Cortana projekta prelazi u Google da vodi G-Suite

Google  je zaposlio bivšeg Majkrosoftovog zamenika direktora na odeljenju Cortana i Outlook VP Havijera Soltera kako bi vodio njihov segment za produktivnost i kolaboraciju u okviru projekta G Suite – koji se odnosi i na biznis ali i na klasičan potrošački segment Gmail-a, Hangouts-a, Drive-a, Google Docs-a i Sheets-a.

Google HQ

Na svom Twitter profilu je objavio vesti: “Veoma mi je drago i velika privilegija što ću imati priliku da radim na proizvodima koji imaju veliki uticaj na živote ljudi u celom svetu.”

Soltero se pridružio Majkrosoftu pre pet godina, pošto je ta kompanija dala 200 miliona dolara za email aplikaciju za telefone, Acompoli, gde je ostao do pred kraj prošle godine. Na njegovom Linkedin profilu stoji da je direktor G Suite-a od oktobra 2019. godine.  Ovaj transfer je pokušaj Google-a da otme deo kolača Majkrosoftu koji suvereno vlada tržištem Office aplikacija, koji u poslednje vreme pravi promenu poslovnog modela od jedne kupovine Office-a u nekoliko godina, do mesečne pretplate.

https://twitter.com/jsoltero/status/1186341524763602944

Letos, Google CEO Sundar Pinchai je objavio je da Google duplirao svoju zaradu iz poslovanja u oblaku sa 4 milijarde prošle godine, na 8 milijardi u 2019. godini, ali da je to još uvek malo u odnosu na Majkrosoft. On je dodao je toj kompaniji plan da u narednih nekoliko godina utrostruči zaradu iz oblaka.

Pročitajte i:  Microsoft je kažnjen sa 242 miliona dolara

Izvor: techcrunch

Facebook komentari: