Rusi zainteresovani za Telekom Srbija

Najveći ruski operator mobilne telefonije MTS zainteresovan je za moguće učešće u privatizaciji srpske kompanije u sektoru telekomunikacija „Telekom Srbija”, izjavio je izvršni direktor i predsednik upravnog odbora MTS-a Andrej Dubovskov, a prenela agencija Tass.

Telekom_Srbija_lola_2.jpg

„Što se tiče „Telekoma Srbija”, preuzimanje te firme bi moglo da nam bude interesantno, ali moramo da vidimo u detalje da li bi to bilo profitabilno za nas, a naravno da naše interesovanje zavisi i od iznosa koji bismo potrošili na to”, rekao je Dubovskov.

Bečki dnevnik „Prese” danas je podsetio da je Srbija odredila da 58,11 odsto Telekoma Srbije neće prodati ispod 1,1 milijarde evra, i da su među zainteresovanima Dojče Telekom, Telekom Slovenije, veliki ruski operater MTS, kao i niz fondova.

Vlasnik kompanije „AFK Sistema”, većinskog vlasnika MTS-a, Vladimir Jevtušenkov izjavio je 2013. da AFK razmatra učestvovanje u privatizaciji srpskog „Telekoma”.

MTS je vodeća grupacija u sektoru telekomunikacija u Rusiji, koja je na dan 31. marta 2015. imala više od 100 miliona pretplatnika mobilne telefonije u Rusiji, Ukrajini, Jermeniji, Turkmenistanu, Uzbekistanu i Belorusiji. Od jula 2000. ta kompanija kotira na njujorškoj, a od novembra 2003. na moskovskoj berzi.

Pročitajte i:  Google plaća Rusiji kazne zbog zabranjenog sadržaja

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,