Data centri 2024

Rusija i prvi film u kosmosu

Od početka 2020. godine priča se o prvom filmu koji bi mogao da se snima u kosmosu. Kao glavni akter tom prilikom je na prvo mesto izbio Tom Cruise, koji bi uskoro zbog umetnosti mogao da se zaputi u kosmos, a uz pomoć kompanije Space X. Novi akcioni film snimaće se daleko od Zemlje, a iz agencije NASA je moglo da se čuje da će u filmskom projektu učestvovati i Internacionalna svemirska stanica. Američki glumac sada ima i konkurenciju.

PCPress.rs Image

Kada je Cruise u pitanju, upućeni tvrde da nije u pitanju još jedan Mission: Impossible film, te da iza novog plana ne stoji ni jedan filmski studio, budući da je projekat još uvek u ranim fazama razvoja. Glumac i SpaceX su saradnju počeli u maju, a rezultat tog spoja bi mogao da bude prvi film koji je snimljen u svemiru. Ovo nije prvi put da se ovaj glumac bavi radnjom koja se dešava u kosmosu, te je 2003. godine planirao priču u kojoj je trebalo da učestvuje i James Cameron. Tom prilikom je sklopljen ugovor sa ruskom svemirskom agencijom, te je planirano da se umetnici na filmski set zapute raketom Soyuz. Projekat na kraju nije zaživeo, ali je poslužio kao inspiracija za budućnost.

Pročitajte i:  Poravnanje optičke komponente laserske antene 

Prema tvrdnjama svemirske agencije Roscosmos sada i Rusija planira da postane prva zemlja koja će snimati u kosmosu, a iza projekta stoji najveći filmski studio u ovoj zemlji – Yellow, Black and White. I ovaj zaplet uključuje Internacionalnu svemirsku stanicu, a o logistici se još uvek raspravlja, kao i o imenu filma, te glumačkoj ekipi. Agencija ne krije pravu svrhu filma, te se ističe da će poslužiti popularizovanju ruskih svemirskih aktivnosti.

PCPress.rs Image

Ostaje da se vidi ko će prvi stići do filmskog cilja i hoće li se ovoga puta doći do kraja koji bi čovečanstvu mogao da prikaže prvi film sniman na “vanzemaljskoj lokaciji.”

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,